Γραφείο στη Θεσσαλονίκη αποχτά το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Print Friendly, PDF & Email

 
Δ. Αβραμόπουλος και Γιώργος Πατούλης τόνισαν το σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας.


download _.jpg file 208 KBdownload _.jpg file 280 KBdownload _.jpg file 223 KB

Την ενεργή παρουσία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ στην Βόρειο Ελλάδα  τόνισε  ο πρόεδρός του Δικτύου  και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε  σχετική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη  που έγινε στο πλαίσιο του ετησίου  συνεδρίου της  ΚΕΔΚΕ.
Περισσότεροι από 150 Δήμαρχοι και αιρετοί εκπρόσωποι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βορείου Ελλάδα συγκεντρώθηκαν  στην κατάμεστη αίθουσα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης όπου έγινε η ημερίδα  και ενημερώθηκαν  για τις σημαντικές δράσεις του Δικτύου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος επισήμανε το σημαντικό  θεσμικό ρόλο που πρέπει να έχει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρόληψη της υγείας .

Από την  πλευρά του ο  πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:
‘Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση μιας σειράς ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων για τη  δημιουργία ενός σύγχρονου Συστήματος Υγείας στο οποίο θα προέχει η προστασία της υγείας και όχι η διαχείριση της ασθένειας. Βασικός στόχος του Δικτύου είναι η συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στο τομέα της πρόληψης της υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.”
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Γιώργος  Αποστολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεργασία του Ομίλου με το Διαδημοτικό Δίκτυο  στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Ο κ.  Αποστολόπουλος ανέπτυξε το σημαντικό πρόγραμμα τηλεϊατρικής που αναπτύσσεται από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε 17 περιφερειακούς Δήμος μέλη του Δικτύου .
Παράλληλα  ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με ευνοϊκούς όρους για τους  Δημότες των μελών του  Δικτύου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο