Για τον ιατρικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μίλησε σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση στα Ιωάννινα

Print Friendly, PDF & Email

Για την πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην τεχνητή εξωσωματική γονιμοποίηση ως κλάδο της ιατρικής επιστήμης που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όχημα για την προώθηση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, μίλησε σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα: «Υγεία – Παιδεία – Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με συνδιοργανωτές τον Πανελλήνιο Σύλλογο Βελαϊτών Ιωαννίνων, τον Δήμο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και εκπροσώπων από τον χώρο της ιατρικής, ευρύτερα της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, την οποία πραγματοποίησε μέσω skype προς έκπληξη του ακροατηρίου, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, ανέφερε: «Όλες οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε τόσο σε επίπεδο επαφών και εξωστρέφειας εκτός Ελλάδας αλλά και στο εσωτερικό υπηρετούν έναν στόχο: να αναδειχθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον ιατρικό τουριστικό τομέα. και ο κλάδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένα από τα πεδία που αποδεικνύει στην πράξη ακριβώς αυτό, ότι η χώρα μας είναι ανταγωνιστική και τα περιθώρια για περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατότητων της σε επίπεδο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας είναι μεγάλα. Αυτοδιοίκηση και Επιστημονικοί φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το τεράστιο αυτό κεφάλαιο για την οικονομία της χώρα μας που ονομάζεται Τουρισμός Υγείας».

Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άρρηκτη συνεργασία και σχέση με τον Καθηγητή Καρδιολογίας Στέφανο Φούσσα, και υπό την ιδιότητά του μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, αλλά και στην αγάπη του για τα Ιωάννινα που έχει επανειλημμένως αποδείξει μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες.

Ομιλητές της εκδήλωσης για την υγεία ήταν ο εντεταλμένος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, και ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Για την παιδεία μίλησαν ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος, και ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκότοβος, ενώ ομιλία για την ασφάλεια πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

 

Σχετικά αρχείαΓια τον ιατρικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μίλησε σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση στα Ιωάννινα_1


Για τον ιατρικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μίλησε σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση στα Ιωάννινα_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο