Για τις ενέργειες της Διοίκησης που δημιουργούν τις βάσεις για να βγει η Αγία Φιλοθέη από το αδιέξοδό της, ενημέρωσε τους κατοίκους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απαντώντας στα ερωτήματα των κατοίκων στη συζήτηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «ʼγιος Γεώργιος».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του στην ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου.


 


Για τις ενέργειες που έχουν γίνει από μέρους της Διοίκησης επί σειρά ετών και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή που θα δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης βάζοντας τέλος σε ζητήματα καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, ενημέρωσε κατοίκους και παρευρισκομένους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο ʼγιος Γεώργιος» με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων στις προσεχείς εκλογές.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές της περιοχής με τοποθετήσεις των υποψηφίων Δημάρχων από όλες τις παρατάξεις, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γ. Πατούλης, επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της Διοίκησης για ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους πεζούς από τη γειτονιά τους στην άλλη πλευρά της πόλης με την τοποθέτηση δύο πεζογέφυρων επί της λεωφ. Κηφισίας που θα εξυπηρετούν την περιοχή.


Αναφορικά με τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά στο ακίνητο όπου βρίσκεται το Μετόχι της Αγίας Φιλοθέης, ο Δήμαρχος ευχήθηκε να οδηγήσουν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα με το χαρακτηρισμό της έκτασης σε δημοτική, δημόσια ή εκκλησιαστική περιουσία που θα επιτρέψει την ανάδειξή του χώρου σε εκκλησιαστικό ιστορικό μνημείο σε συνεργασία και με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στο σημείο αυτό επεσήμανε και τις προσπάθειες της Διοίκησης με την υποστήριξη και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού που είχαν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση άδειας για να μπορεί να λειτουργεί ο Ιερός Ναός.


Όσον αφορά στις αναπλάσεις στη γειτονιά, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να γίνουν μεγάλης κλίμακας αναπλάσεις όσο εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών Διλαβέρι και Αγία Φιλοθέη με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για τα απαραίτητα έργα ανάπλασης.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτυχημένη διεκδίκηση από μέρους του Δήμου από την ΚΕΔ του οικοπέδου 8 στρεμμάτων, στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο και κλειστό γυμναστήριο για να αποκτήσει επιτέλους η Αγία Φιλοθέη σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές μονάδες. Στο σημείο αυτό τόνισε:


«Η διοίκηση μας έχει αποδείξει ότι όταν ενώνει τις δυνάμεις με τους κατοίκους κερδίζει. Χάρη στην κοινή προσπάθειά μας καταφέραμε με ΦΕΚ να κατοχυρωθεί η συγκεκριμένη έκταση της ΚΕΔ στον Δήμο μας ώστε να μπορέσει να ανεγερθεί το σχολικό συγκρότημα. Το ίδιο συνέβη και όταν κάποιοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για τη μελέτη γεωθερμίας για την κατασκευή του σχολείου. Έχοντας στο πλευρό μας καθηγητές, μαθητές και σύσσωμη την κοινωνία της γειτονιάς, με δυναμική παρέμβαση επιτρέψαμε την ολοκλήρωση της μελέτης ώστε σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να προχωράμε τις διαδικασίες χρηματοδότησης και κατασκευής του».


Κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε: «Διασφαλίσαμε τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, δημιουργήσαμε Κ.Α.Π.Η στη γειτονιά, προχωρήσαμε σε πεζοδρομήσεις, το ότι λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, δημοτικές συγκοινωνίες μαζί με την προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών του δήμου σε εξέλιξη σε μία δύσκολη περίοδο. Όλα αυτά δεν έγιναν αυτόματα. Έγιναν μέσα από μία προσπάθεια 7 ετών στη διάρκεια των οποίων βάλαμε τις βάσεις για να βγει η Αγία Φιλοθέη από το αδιέξοδό της».


Παρόντες στη συζήτηση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιώργος Ζήκος, Κώστας Αντωνόπουλος, Δημήτρης Καρλαύτης, Μιχάλης Αγγέλου. Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη, Κατερίνα Ιωάννου, Κώστας Ρώτας, ο πρόεδρος του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο ʼγιος Γεώργιος» Νίκος Αρβανιτάκης, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.


Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν, επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι η Πόλη μας» Κώστας Βλάχος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λευτέρης Μαγιάκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Θανάσης Φωτόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για ένα νέο Μαρούσι» Δορύλαος Κλαπάκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κόντρα στον Καιρό» Δημήτρης Πολυχρονιάδης.


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο