Για την ύψιστη σημασία της ιατρικής διακονίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, στο αφιέρωμα για το έργο στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής των πασχόντων μοναχών της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στο βήμα της εκδήλωσης της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέππα, τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Π. Νήφωνα και πλήθος ενοριτών στην εκδήλωση αφιέρωμα για το έργο στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής των πασχόντων μοναχών της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Πλήθος ενοριτών, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου παρακολούθησε μέσα από την προβολή βίντεο την παράδοση από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου.


Στη μεγάλη αναγκαιότητα της ιατρικής διακονίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή της ελληνικής ιστορίας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση που αφιέρωσε η Ενορία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου για το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στήριξης των χρονίως πασχόντων μοναχών της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.


Πλήθος ενοριτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από την προβολή βίντεο την παράδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του ΙΣΑ στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και τις Ιερές Μονές, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, που σηματοδότησε την απαρχή της υιοθέτησης των χρονίως πασχόντων γερόντων μοναχών, που βρίσκονται σε ασφαλιστικό κενό και δεν έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης, αναφερόμενος στο τεράστιο άλυτο εθνικό πρόβλημα που υπάρχει, που λέγεται «αρρώστια χωρίς ασφάλιση και υγειονομική κάλυψη» σημείωσε ότι «ύψιστη σημασία στις μέρες μας έχει η αγάπη στον άρρωστο και η ιατρική διακονία απέναντι στο φτωχό ασθενή, γιατί η Αγάπη για το Θεό περνάει μέσα από την αγάπη για τους ανθρώπους.
Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής –τόνισε- ο ανασφάλιστος άρρωστος συναντά την αγάπη του εθελοντή γιατρού και μέσα από την προθυμία του εθελοντισμού και της αυτοθυσίας βρίσκει το καταφύγιο της φροντίδας προς τον «πλησίον» ασθενή. Η διακονία στο φτωχό και άρρωστο συνάνθρωπο μας είναι συγκλονιστική, όταν αυτός στέκει απέναντί μας αδύναμος και ασθενής και εκλιπαρεί την ιατρική μας φροντίδα, το φάρμακο, τη συμπαράσταση μας.
»


Το σημαντικό έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αλλά και το μέγεθος της αναγκαιότητας καταδεικνύει το γεγονός ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας του   έχουν πραγματοποιηθεί 45.000 ιατρικές επισκέψεις με δυναμικό 3000 εθελοντών γιατρών 23 ειδικοτήτων. Συγκεντρώθηκαν επίσης 750.000 φάρμακα από την προσφορά του κόσμου στο Όλοι μαζί μπορούμε του ΣΚΑΪ και 160.000 φάρμακα από την Κοινωνική Τράπεζα του ΣΦΕΕ και των Εταιρειών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 6.000 εμβολιασμοί, λειτουργούν 11 παραρτήματά του σε όλη την Ελλάδα και εστάλησαν 550.000 φάρμακα σε Δήμους, Μητροπόλεις, Ιδρύματα, Μονές.


«Προσπαθούμε καθημερινά από όποιο μετερίζι και να υπηρετούμε να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση στον πολίτη, να θεραπεύσουμε τον ασθενή που νοσεί και έχει ανάγκη. Από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους άπορους, ως το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ιδρύσαμε στο Δήμο Αμαρουσίου στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που υποφέρουν που έχασαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν εν μία νυχτί στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση σε καμία δομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.


Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τους τις δυνάμεις για να έχει ο κάθε άρρωστος ελπίδα, για να έχει ο κάθε πολίτης σπίτι και ζεστασιά, για να έχει ο κάθε αλλοδαπός μια ανθρώπινη φιλοξενία, για να μπορεί ο Έλληνας Πολίτης να μεγαλώσει τα παιδιά του στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.
«Με σεβασμό στον πολίτη και αγάπη στον συμπολίτη, αυτό είναι δέσμευση ζωής» κατέληξε τον λόγο του ο κος Πατούλης.


Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Πατήρ Νήφων με θέμα: «Ο ʼγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και το ʼγιο Όρος», ενώ το καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, Π. Λάμπρος Ανδρεάκης.


Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Πέππας, καθώς και πολλοί εθελοντές ιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο