Για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη ενημερώθηκαν εκατοντάδες νέοι στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο The Mall Athens υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ δημοτικός σύμβουλος Στ. Τσιπουράκης, απευθυνόμενος στους νέους κατά την ομιλία του για το σακχαρώδη διαβήτη.

Οι έτεροι ομιλητές της εκδήλωσης, ο διαβητολόγος Α. Λέπουρας, και ο κλινικός διαιτολόγος Δ. Γρηγοράκης.
Ξεσήκωσαν με την εμφάνισή τους, τους νεαρούς θεατές οι REC.


Με τη μεγάλη συμμετοχή νεανικού κοινού που βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσαν από κοινού η «Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη» και η «Κάρτα Προνομίων για το Διαβήτη» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος – ιατρός γαστρεντερολόγος Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της πρόληψης από το σακχαρώδη διαβήτη.


Ο κ. Τσιπουράκης, χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη, ενός νοσήματος της εποχής με ιδιαίτερα ανησυχητική αυξητική τάση, όπως σημείωσε. Στην ομιλία του ο κ. Τσιπουράκης, απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στους νέους να προσέχουν την υγεία τους και να ενημερώνονται σε θέματα πρόληψης, καθώς η σωστή πληροφόρηση «αποτελεί το μέσο για την πρόληψη από ύπουλα νοσήματα όπως είναι η περίπτωση του σακχαρώδους διαβήτη».


Επιστημονικές ομιλίες πραγματοποίησαν, επίσης, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής & του Διαβητολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού, διαβητολόγος Αντώνης Λέπουρας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, κλινικός διαιτολόγος και επιστημονικός διευθυντή του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΣΙΣ Δημήτρης Γρηγοράκης. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος υγείας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Στα Χρώματα του Διαβήτη» Εύα Ντελιδάκη.


Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης, καλωσόρισε επί σκηνής το νεανικό μουσικό συγκρότημα REC και το Μηδενιστή, οι οποίοι παραχώρησαν στους φίλους τους μία απολαυστική συναυλία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο