Για τη διεκδίκηση του Δήμου προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ για την παραχώρηση του Κέντρου Κεραμικής ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τον Πρόεδρο των Κεραμιστών Αμαρουσίου Ν. Βαλλάτο

Print Friendly, PDF & Email

Για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) Στέργιο Πιτσιόρλα, και τη διεκδίκηση από μέρους του Δήμου να του παραχωρηθεί το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, ιδιοκτησίας του Ταμείου, ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα για να γίνει το «Σπίτι των Κεραμιστών», ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, τον Πρόεδρο Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Νίκο Βαλλάτο, σε συνάντηση που είχαν σε συνέχεια των επαφών με τη Διοίκηση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε για την πάγια διεκδίκηση του Δήμου, που για μία ακόμα φορά προέβαλε προς την Διοίκηση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, που αφορά στην παραχώρηση του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής με στόχο να συντηρηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου και την τέχνη της κεραμικής. Από την πλευρά της η διοίκηση του Ταμείου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου και δεσμεύτηκε αφού το εξετάσει περαιτέρω, να απαντήσει στον Δήμο.

«Η παραχώρηση του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στον Δήμο μας, ενός χώρου σύμβολο για το Μαρούσι, αποτελεί δίκαιο αίτημά μας από το οποίο δεν παραιτούμαστε, αντίθετα με συνέπεια με κάθε ευκαιρία στηρίζουμε τη διεκδίκησή μας αυτή. Μας χαροποιεί η θετική ανταπόκριση του Ταμείου και είμαστε αισιόδοξοι ότι εξίσου θετική θα είναι και η απάντηση του Ταμείου». 

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, με τον Πρόεδρο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ Στ. Πιτσιόρλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος των Κεραμιστών Ν. Βαλλάτος.

Το Κτίριο της Κεραμικής είναι ένας από τους χώρους ιδιοκτησίας του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου που διεκδικεί ο Δήμος προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Παρών στη συνάντηση, εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες, ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον Πολιτισμό Νίκος Πέππας.

 

Σχετικά αρχείαΓια τη διεκδίκηση του Δήμου προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ για την παραχώρηση του Κέντρου Κεραμικής ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τον Πρόεδρο των Κεραμιστών Αμαρουσίου Ν. Βαλλάτο

Μετάβαση στο περιεχόμενο