Για θέματα που χρήζουν την αμέριστη συνεργασία της Περιφέρειας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, στη συνάντηση των δημάρχων του Βορείου Τομέα

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στη σύσκεψη με τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, και δημάρχους του Βορείου Τομέα Αττικής


Στη σύσκεψη των δημάρχων του Βορείου Τομέα Αττικής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που ως επί το πλείστον αντιμετωπίζουν από κοινού, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και ενημέρωσε για μία σειρά από θέματα για τα οποία η Περιφέρεια θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που διοργανώνει η νέα Περιφερειάρχης με τους τοπικούς άρχοντες ανά τομέα της Περιφέρειας με τη συμμετοχή απερχόμενων και νέων δημάρχων όπου υπάρχει αλλαγή διοικήσεων μετά τις πρόσφατες εκλογές, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των περιοχών τους.


Στη διάρκεια της συνάντησης με τη συμμετοχή των τοπικών αρχόντων του Βορείου Τομέα Αττικής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην παρέμβασή του εστίασε σε πολεοδομικά ζητήματα για τα οποία ζητείται η συμβολή της Περιφέρειας προκειμένου για την ταχεία προώθησή τους, αλλά και στις αδυναμίες που συχνά παρουσιάζονται σε υπηρεσιακό επίπεδο όσον αφορά στις διαδικασίες εγκρίσεων ώριμων μελετών γεγονός που έχει αντίκτυπο στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μεγάλη έμφαση έδωσε, επίσης, στο θέμα της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μέσα από ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό με στόχο να ανοίξουν προς το κοινό.


Στην τοποθέτησή της η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα από τη συνεργασία δήμων και Περιφέρειας θα μπορέσουν από κοινού να διαχειριστούν με τρόπο αποτελεσματικό τα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.
Στην ευρεία συνάντηση συμμετείχε και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, o νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, καθώς, επίσης: ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Κουράσης, και Σίμος Ρούσσος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, και Αναστάσιος Μαυρίδης, ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, και Γιώργος Θωμάκος, ο νέος δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, και Ιωάννης Σταθόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο