Για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστές του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται σε παραλήρημα σύγχυσης

Print Friendly, PDF & Email

Στόχος της Διοίκησης του Δήμου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ποιότητας ζωής στην πόλη.

 

Για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστές του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται σε παραλήρημα σύγχυσης προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους επιστρατεύοντας λάσπη, στερεότυπα μιας άλλης εποχής και ξύλινο λόγο που πια δεν πείθει κανέναν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ καλούν σε «λαϊκό ξεσηκωμό» τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες επειδή η Διοίκηση προχωρά αποτελεσματικά στον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου.

Είναι άδικη, προκλητική και πέρα από κάθε προηγούμενο η επίθεση στην Δημοτική Αρχή καθώς αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια δεν έχει χαθεί καμία θέση εργασίας,η Διοίκηση έχει δώσει αγώνες προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά έχει καταφέρει και κάτι αδιανόητο για τις σημερινές συνθήκες, την ενίσχυση των υπηρεσιών της με νέο προσωπικό και συνεχίζει να πιέζει για την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας που λείπει από ζωτικούς χώρους του Δήμου μας.  

Η παραπληροφόρηση όμως έχει και όρια.

Το εν λόγω έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού οδών και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αμαρουσίου μόνο οφέλη για την πόλη μας και τους δημότες της μπορεί να έχει.

Συγκεκριμένα, η ένταξη του έργου στο Ν. 3389/2005 και στην ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια, θα αποπληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας και δεν θα επιβαρυνθούν καθόλου οι δημότες,

ενώ οι σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης θα δώσει την δυνατότητα να προστεθούν εφαρμογές smart cities που αποτελούν καινοτόμες πρακτικές.

Επιπλέον, θα δοθεί τέλος στο πρόβλημα έλλειψης επαρκούς φωτισμού. Εξασφαλίζει την ασφάλεια των οδηγών καθώς θα περιοριστούν τα ατυχήματα που ενδεχομένως οφείλονται είτε στην έλλειψη φωτισμού, είτε στην κακή ποιότητα του φωτισμού.

Εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών αφού η αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία παρατηρείται σε περιοχές όπου το δίκτυο φωτισμού δε λειτουργεί.   

Στόχος της Διοίκησης του Δήμου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ποιότητας ζωής στην πόλη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα δαπανήσει πόρους αλλά θα καλύψει το σύνολο της διαδικασίας από την εξοικονόμηση που θα προκύψει. Παράλληλα θα έχει μηδενικές δαπάνες στη συντήρηση του συστήματος, δεδομένο το οποίο θα βελτιώσει τις χρηματοροές του και θα τις διοχετεύσει, είτε σε μείωση τελών, είτε σε πρόσθετες επενδύσεις συναφείς με το αντικείμενο του παρόντος.

Ποιος δημότης ή επισκέπτης δεν θέλει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλη μας αλλά και την εξοικονόμηση πόρων;

Σε ολόκληρη την Ευρώπη προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος, ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός των πόλεων, η εξοικονόμηση ενέργειας και το χαμηλό κόστος. Το ίδιο πρέπει να ακολουθήσει και η χώρα μας.   

Οι συνδικαλιστές ενώ και πάλι γνωρίζουν την αλήθεια την αποσιωπούν.  

Γνωρίζουν ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας, κανένας υπάλληλος δεν θα βρεθεί στον δρόμο και το όφελος για τον Δήμο Αμαρουσίου θα είναι πολλαπλό αφού και θα εξασφαλιστεί ο φωτισμός σε κάθε γωνιά της πόλης μας και θα εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα προς όφελος των δημοτών μας.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή την πολιτική υποσχεθήκαμε στους πολίτες, αυτή υλοποιούμε διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο