«Γεύμα αγάπης» για τους άπορους της πόλης μας

Print Friendly, PDF & Email


|download _.jpg file 67 KB||download _.jpg file 62 KB|


Γ. Πατούλης:  Στόχος μας είναι η ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.


Τη ζεστασιά και την αγάπη των αγίων ημερών των Χριστουγέννων είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν οι άποροι συμπολίτες μας  που κατέκλυσαν το κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008, συμμετέχοντας στο «Γεύμα Αγάπης» που οργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Οργανισμός Πρόνοιας, σε συνεργασία με τις εκκλησίες της πόλης μας και με πρωτοβουλία του Δημάρχου και γνωστού για την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα κ. Γιώργου Πατούλη.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένας Χαλιώτη της Προέδρου του Οργανισμού Πρόνοιας κ. Κατερίνας Ιωάννου και με τη συμμετοχή των ιερέων του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρίτη π. Νικολάου και π. Χρήστου και του ιερέως της Ι.Ν.Παναγίας Βλαχερνών π. Χρήστου.


«Τις άγιες τούτες μέρες χρειάζεται να δώσουμε χαρά στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και αυτό κάνουμε με το γεύμα αγάπης που οργανώσαμε», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ότι «το Μαρούσι είναι μια φιλόξενη πόλη που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους που χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά μας. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσα δικαιώματα και όσοι δεν μπορούν θα τους δώσουμε εμείς ως Δημοτική Αρχή αυτή τη δυνατότητα, με τη βοήθεια της εκκλησίας και των κοινωνικών φορέων».
Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, υποσχόμενος ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι πάντα κοντά τους, αρωγός σε ό,τι χρειαστούν.

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Δημάρχου να οργανώσει γεύμα αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας εξέφρασε και ο αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Νικόλαος που επεσήμανε ότι «στα 34 χρόνια που υπηρετεί στον Ι.Ν. της Παναγίτσας κανένας άλλος Δήμαρχος δεν είχε οργανώσει γεύμα αγάπης για τους απόρους».


Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν εδέσματα και γλυκά και μοιράστηκαν διατακτικές για την αγορά τροφίμων και αγαθών από καταστήματα της πόλης μας.


Η εκδήλωση έκλεισε με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία του Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών ενώ το ψυχαγωγικό πρόγραμμα «κάλυψε» με ρεμπέτικα τραγούδια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών και γνωστός Μαρουσιώτης τραγουδιστής κ. Κώστας Γαλάνης.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο