Γέφυρα επικοινωνίας των μαθητών με την Ενωμένη Ευρώπη προωθεί ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 446 KB|


|download file .jpg 553 KB|


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, με επικεφαλής τη Δημοτική Σύμβουλο και Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου κα Ελένη Λέκκα.

Η πρόσκληση των μαθητών να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
εκ μέρους του ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, είναι η συνέχεια σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, με επιστέγασμα τη μεγάλη τιμητική διάκριση του Δήμου Αμαρουσίου με το βραβείο « Χρυσά Αστέρια 2008» για τη συμβολή του στην προώθηση του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» με την ίδρυση του 1ου Ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων ποιότητας.   

Στις προτεραιότητες του κου Δημάρχου είναι και η δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας των σχολείων της πόλης μας  με την Ενωμένη Ευρώπη, με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων των νέων και την στενότερη επαφή με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, καθοριστικοί παράγοντες για την οικοδόμηση μιας καλύτερης Ευρώπης, που θα έχει στο επίκεντρο τον Ευρωπαίο πολίτη.

Οι μαθητές κατά την επίσκεψη τους στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα Ευρωπαϊκά θέματα και τους Οργανισμούς της Ένωσης, να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις, αλλά και να γνωρίσουν τους χώρους, όπου λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις, που μας αφορούν ως Ευρωπαίους Πολίτες. 

Την αποστολή συνόδευσαν επίσης  οι καθηγήτριες  Χάιδω Παπαϊωάννου, Αναστασία Ζάχου και Μαρία Μπαλάσκα.                 

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο