Γ. Πατούλης: T ο Μαρούσι αγκαλιάζει τους μετανάστες που αγαπούν έμπρακτα τη χώρα που τους φιλοξενεί

Print Friendly, PDF & Email
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τα ΚΑΠΗ ένας ακόμη κύκλος του προγράμματος « ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ »
 |download _.jpg file 75 KB|

Στο ΚΑΠΗ Αμαρουσίου από το 1999 υλοποιείται το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά.»


Είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά που υλοποιούν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, μέλη του ΚΑΠΗ, οι οποίοι θέλουν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μας, στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών που ολοκλήρωσαν και το 4 ο επίπεδο του τμήματος. Η γιορτή διοργανώθηκε στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συγκινησιακά, τόσο από την καθηγήτρια κα Ελευθερία Αναγνώστου, όσο και από τις μαθήτριες της: VALKANOVA – ZARKOVA STEFKA από την Βουλγαρία, MALYUK TETYANA από την Ουκρανία και DUCRET CLAIRE από την Γαλλία.

 

Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Δημήτρης Καμπούκος , η εθελόντρια καθηγήτρια κα Παναγιωτάκη, καθώς και μαθητές των τμημάτων.


Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ στην ομιλία του ευχαρίστησε τις καθηγήτριες για το σημαντικό έργο που προσφέρουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής κουλτούρας στους μετανάστες.


Τόνισε επίσης την αξιοθαύμαστη προσπάθεια που καταβάλουν οι σπουδαστές των τμημάτων, που παρόλο τις καθημερινές τους δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δεύτερη πατρίδα τους βρίσκουν χρόνο να μάθουν και να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα.


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος προσέφερε « βεβαίωση σπουδών» στις τρεις απόφοιτες σπουδάστριες, οι οποίες με τη σειρά τους ευχαρίστησαν την καθηγήτρια κα Αναγνώστου για την αγάπη και την κατανόηση που εισέπραξαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, κίνητρο να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους στη δεύτερη πατρίδα τους όπως οι ίδιες τόνισαν. Ευχαρίστησαν επίσης το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ για την στήριξη που προσφέρουν έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα « Μαθαίνω Ελληνικά », μοναδικό σε όλο το νομό Αττικής. Γι’ αυτό και η δήλωση ενδιαφέροντος των μεταναστών δεν είναι μόνο από το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και από άλλες περιοχές του νομού.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι σπουδάστριες με την καθηγήτρια τους και περιελάμβανε εδέσματα των χωρών καταγωγής τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο