Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Οι Δήμαρχοι δε ζήτησαν ποτέ ειδική φορολογική μεταχείριση

Print Friendly, PDF & Email

Σταματήστε να νομοθετείτε για μας, χωρίς εμάς

 

Η πρόσφατη πρωτοβουλία των εκπροσώπων της Νομοθετικής Εξουσίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, να νομοθετήσουν ειδική διάταξη στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με την οποία μειώνεται ο συντελεστής υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με βρίσκει αντίθετο.

Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των συμπολιτών μας, οι βουλευτές να ψηφίζουν νόμους που μειώνουν τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν, ανεξάρτητα αν από τη ρύθμιση αυτή φαίνεται ότι ωφελούνται και οι Δήμαρχοι.

Η Αυτοδιοίκηση δεν ζήτησε ποτέ επιλεκτική μεταχείριση. Είναι πρόκληση από τη μια να μειώνεται η φορολογία των πολιτικών, και από την άλλη να περικόπτονται οι συντάξεις των πολιτών. Εμείς δεν ερωτηθήκαμε ποτέ γι αυτή τη ρύθμιση. Άλλοι νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς.

Αν είχαμε ερωτηθεί, θα είχαμε επαναλάβει την πάγια θέση μας, ότι για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, οφείλουν και οι Υπουργοί, οι βουλευτές και οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων να μειώσουν τους μισθούς τους στο ύψος του μισθού του Δημάρχου Αθηναίων.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα προχωρήσει στη μείωση των μισθών του πολιτικού προσωπικού κι όχι στη μείωση των φορολογικών του υποχρεώσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο