Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Η K.Ε.Δ.Ε. επιθυμεί ουσιαστικό διάλογο και διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση στο Κράτος

Print Friendly, PDF & Email

Ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που επιδιώκει την πόλωση, με τις προτάσεις και τις ενέργειες του

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, υλοποιώντας την απόφαση που ελήφθη χθες με συντριπτική πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, επέστρεψε σήμερα ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο με θέμα «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Εμβάθυνση της Δημοκρατίας- Ενίσχυση της συμμετοχής», στο γραφείο του Υπουργού.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Σκουρλέτη αναφέρει τους λόγους της ενέργειας αυτής, λέγοντας ότι

  • το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, που είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες
  • δεν αντιμετωπίζει και δεν επιλύει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης
  • δεν λαμβάνει υπόψη καμία από τις προτάσεις που κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε, κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου που προηγήθηκε

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. σχολίασε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ισχυρίστηκε ότι Κ.Ε.Δ.Ε. και ΕΝ.Π.Ε. επιθυμούν την πόλωση, τονίζοντας :

«Η Κ.Ε.Δ.Ε. θεωρεί αναγκαία την προώθηση της μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους, για το λόγο αυτό συμμετέχει εδώ και δύο χρόνια στον εθνικό διάλογο που διεξάγεται. Αν επιθυμούσαμε τη σύγκρουση και την πόλωση, όπως άδικα και άστοχα μας κατηγορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ούτε στο διάλογο θα συμμετείχαμε, ούτε προτάσεις θα καταθέταμε. Ο διάλογος για να διεξαχθεί απαιτεί καταρχήν ειλικρίνεια, ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις και στη συνέχεια, επαρκή χρόνο διαβούλευσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών μας έδωσε ένα σχέδιο νόμου που ούτε μεταρρύθμιση είναι, ούτε τις απόψεις της αυτοδιοίκησης λαμβάνει υπόψη, ούτε μας επιτρέπει να έχουμε επαρκή χρόνο, ώστε να γίνει διαβούλευση πάνω στο περιεχόμενό του.

Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη διάλυση των Δήμων και των τοπικών μας κοινωνιών. Είμαστε πρόθυμοι και να κάνουμε διάλογο και να συνεργαστούμε, για το καλό της Πατρίδας μας και της αυτοδιοίκησης. Αυτό όμως απαιτεί έμπρακτο σεβασμό από την Κυβέρνηση του θεσμού μας και των αιρετών εκπροσώπων του. Την πόλωση και την αντιπαράθεση την προωθούν όσοι μας αγνοούν κι επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στην αυτοδιοίκηση ».

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο