Γ. Πατούλης: Nα αποδοθούν στους ΟΤΑ, οι πόροι που τους οφείλονται

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 97 KB

Στην έκτακτη συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τους προέδρους των ΤΕΔΚ και τους Δημάρχους των Νομών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η αναζήτηση τρόπων διεκδίκησης  και  πλήρους απόδοσης στην Αυτοδιοίκηση, των οφειλομένων  και κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της από το Κράτος.

Ο κ. Πατούλης, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε:     « Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση έχει αποδώσει ένα σημαντικό μέρος των οφειλών της Πολιτείας προς τους ΟΤΑ, ακόμη μας οφείλονται σημαντικοί πόροι οι οποίοι περιμένουμε να μας αποδοθούν. Η μη απόδοση τους μέχρι στιγμής , ασφαλώς και δυσκολεύει το έργο μας, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι. Με αίσθημα ευθύνης θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες . Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ και του προέδρου της, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη είναι στη σωστή κατεύθυνση, με την έννοια ότι θα πρέπει να αποδοθούν στους Δήμους οι πόροι που οφείλονται από το 1998. ʼλλωστε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μας είχε υποσχεθεί στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ότι μέσα από ομόλογα του Δημοσίου, 5ετούς και 10ετούς διάρκειας, θα αποδοθούν τα οφειλόμενα αυτά στους Δήμους. Αναμένουμε οι δεσμεύσεις αυτές να γίνουν πράξεις, και μέχρι τότε, ενωμένοι όλοι οι Δήμοι, υπό την «ομπρέλα» της ΚΕΔΚΕ, θα διεκδικήσουμε την υλοποίησή τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο