Γ. Πατούλης: ‘Η Κεραμική θα παραμείνει τέχνη του Αμαρουσίου που θα φωτίζει όλη την Ελλάδα’

Print Friendly, PDF & Email
ΟΙ ΚΕΡΑΜΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ
 


|download _.jpg file 92 KB|

Την μακρόχρονη παράδοση της τέχνης της κεραμικής στο Μαρούσι, που έχει αφήσει ανεξίτηλη τη δική της σφραγίδα μέσα στο πέρασμα των αιώνων, παρουσίασαν Μαρουσιώτες κεραμίστες σε ειδική πολιτιστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα εκθετήρια του Συνεταιρισμού, την Παρασκευή 1 Ιουνίου.


Με την τέχνη του τροχού, που έχει γράψει τη δική της ιστορία, αξιόλογοι κεραμίστες δημιούργησαν σπουδαία έργα τέχνης, αλλά και χρηστικά αγγεία, τέχνη που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.|download _.jpg file 101 KB|

Το σκηνικό για την παρουσίαση της τέχνης του τροχού στήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που πλαισιωνόταν από κεραμικά αγγεία. Παρουσία των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση οι κεραμίστες δημιούργησαν με την βοήθεια του τροχού και τις επιδέξιες κινήσεις των χεριών τους αληθινά κομψοτεχνήματα.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση, αποδεχόμενος με ευχαρίστηση την πρόσκληση του Πρόεδρου της ΠΕΚΑ κ. Γαλάνη να γνωρίσει την τέχνη του τροχού και να δημιουργήσει το πρώτο κεραμικό αγγείο.

 

Με την ευκαιρία αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους, ώστε να κρατηθεί αλώβητη αυτή η παράδοση και να περισωθεί ότι έχει απολεσθεί στο παρελθόν.


Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού τη δημιουργία Μουσείου Κεραμικής στο Μαρούσι, το οποίο να είναι πρότυπο Μουσείο στην Ελλάδα.


« Η κεραμική θα παραμείνει τέχνη του Αμαρουσίου που θα φωτίζει όλη την Ελλάδα » υποσχέθηκε ο κ. Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο