Γ. Πατούλης: «Η Εγκληματικότητα ενισχύεται από τα κοινωνικά προβλήματα και δεν συνδέεται με τις ψυχικές νόσους».

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 73KB|


 


Σε επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Εγκληματικότητα και Ψυχικές Ασθένειες», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι τέτοιες ημερίδες αποτελούν τιμή για την πόλη του Αμαρουσίου και δήλωσε την στήριξή του, τόσο ως Δήμαρχος Αμαρουσίου όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρώπινου Δυναμικού της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. σε παρόμοιες προσπάθειες.
«Η εγκληματικότητα και η αύξησή της έχει να κάνει με τα προβλήματα της κοινωνίας, τα οποία αντί να μειώνονται, διογκώνονται. Στόχος μας πρέπει να είναι η πρόληψη και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, κι όχι να συνδέουμε τις ψυχικές νόσους και τους ανθρώπους που νοσούν, με την αύξηση της εγκληματικότητας, και ούτε να αντιμετωπίζουμε ως “ταμπού” τέτοια προβλήματα», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διαπρεπείς επιστήμονες όπως η κ. Ε. Βόζεμπεργκ, ο κ. Α. Τσίγκρης, ο κ. Ε. Κοσμάτος, ο κ. Ι.Καμπανάκης, οι οποίοι ανέλυσαν όλες τις νεότερες εξιλήξεις πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Σούρα, Ψυχίατρο, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο