Γ. Πατούλης , Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε: Η Αττική χρειάζεται μια σοβαρή Διοίκηση στην Περιφέρεια

Print Friendly, PDF & Email

Τα τέσσερα χρόνια της Διοίκησης Δούρου, μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω.

 

Όσα ελέχθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής από την Περιφερειάρχη κα Ρ. Δούρου, σε βάρος των Δημάρχων του Λεκανοπεδίου, επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα που δημιουργεί η απραξία της εδώ και τέσσερα χρόνια, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η κα Δούρου κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην προσφιλή της τακτική, να ρίχνει σε άλλους τις δικές της ευθύνες.

Μίλησε για «Ευρωπαίους α λα καρτ Δημάρχους», όταν η ίδια αποδεικνύεται στην πράξη ανίκανη να αξιοποιήσει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για δημιουργία υποδομών για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Κατηγόρησε τους Δήμους ότι δεν υλοποιούν σοβαρά προγράμματα ανακύκλωσης, όταν η ίδια γνωρίζει ότι η Περιφέρεια δεν διαθέτει ούτε ρεαλιστικό κι αξιόπιστο σχεδιασμό για την προώθηση της ανακύκλωσης, αλλά ούτε και τα κονδύλια προς τους Δήμους για να την προωθήσουν.

Ευθύνεται προσωπικά για το γεγονός ότι σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης της Περιφέρειας από την ίδια, η Περιφέρεια Αττικής δεν διαθέτει άλλη λύση για τα σκουπίδια του Λεκανοπεδίου, πέραν της Φυλής.

Θα μας απαντήσει επιτέλους η κα Δούρου πού σχεδιάζει να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, αφού ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει ήδη κορεστεί;  Ή θα αφήσει την εκκρεμότητα αυτή στον επόμενο Περιφερειάρχη, ο οποίος δεν θα μπορεί να δώσει λύση;

Θα μας απαντήσει επιτέλους η κα Δούρου αν διαθέτει τους πόρους για να υλοποιήσει το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που περιλαμβάνει ο  δήθεν νέος περιφερειακός σχεδιασμός που διαρκώς μας αναφέρει; Θα μας πει ποια έργα και πού προβλέπει να κατασκευαστούν αυτός ο σχεδιασμός;

Μετά από 4 χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, αποδεικνύεται ότι η κα Δούρου δεν έχει σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Της αρκεί που ακύρωσε τον προηγούμενο σχεδιασμό. Το μόνο που ξέρει καλά, είναι να βάζει χαράτσια στους πολίτες της Αττικής, όπως έκανε πρόσφατα αυξάνοντας μέσω του ΕΔΣΝΑ κατά 11.2% την επιβάρυνση των Δήμων που χρησιμοποιούν τη Φυλή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο