Γ. Πατούλης: Ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, για την αντιμετώπιση των χρεών που παραλάβαμε

Print Friendly, PDF & Email
Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Δήμαρχο Πειραιά Π. Φασούλα
 |download _.jpg file 155 KB|

Με το Δήμαρχο Πειραιά Π. Φασούλα συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Πειραιά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Αντικείμενο της συνάντησής τους, ήταν η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του μεγάλου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι δύο Δήμοι, καθώς και η ευρύτερη συνεργασία των δύο Δήμων σε θέματα που αφορούν τους πολίτες και την καθημερινή τους ζωή.


 

 

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Οι Δήμοι Πειραιά και Αμαρουσίου έχουν πολλά κοινά.  Καταρχήν είναι δύο από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Παράλληλα όμως, είναι και οι πιο χρεωμένοι Δήμοι της χώρας.
Αντιμετωπίζουμε και οι δύο Δήμοι ένα τεράστιο χρέος , που ξεπερνά τα 450 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Το χρέος αυτό υπονομεύει το μέλλον και την προοπτική των πόλεων μας. Και αποτελεί τη «βαριά κληρονομιά» των προκατόχων μας.  Αποφασίσαμε λοιπόν να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα χρέη αυτά που παραλάβαμε.

Στα πλαίσια αυτά, θα ζητήσουμε και οι δύο Δήμοι από την Κυβέρνηση, και ιδιαίτερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, να μας βοηθήσει προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο εξυγίανσης που θα μας επιτρέψει να μην βάλουμε λουκέτο στους Δήμους μας. Και είμαι αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα μας στηρίξει.


Παράλληλα όμως με την ανάληψη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση των χρεών, σχεδιάζουμε και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, όπως:  • η ένταξη του Δήμου Πειραιά στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και στις δομές πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας που διαθέτει

  • η διεκδίκηση από τις κρατικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στα όρια των Δήμων μας αντισταθμιστικών ωφελειών, για την επιβάρυνση που προκαλεί η λειτουργία στην καθημερινή ζωή της πόλης και των πολιτών

  • η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, τομείς που και οι δυο Δήμοι διαθέτουν πλούσια παράδοση και ιστορία.

Συμφωνήσαμε η συνάντησή μας να επαναληφθεί σύντομα, αμέσως μετά το Πάσχα, αυτή τη φορά όμως στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο