Φυτεύτηκαν οι πρώτοι λαχανόκηποι σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Print Friendly, PDF & Email







Μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου μαθαίνει να φυτεύει λαχανικά,  υπό την καθοδήγηση εκπροσώπων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας λαχανόκηκων στην αυλή του σχολείου.
|download file .jpg 142 Kb|


Ο λαχανόκηπος των μαθητών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 202 Kb|


Ο Αντιδήμαρχος Επ. Κατσιγιάννης, η Γεωπόνος του Δήμου Αικ. Κορώνη  και άλλα μέλη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του δικούς λαχανόκηπου.
|download file .jpg 135 Kb|


Μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια σποράς στο λαχανόκηπο του σχολείου.
|download file .jpg 116 Kb|


Με ενθουσιασμό οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου κάθε σχολείο να αποκτήσει στην αυλή του το δικό του λαχανόκηπο, που θα δημιουργήσουν και θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Η δράση ξεκίνησε από το  3ο  Δημοτικό Σχολείο, το 11ο ,το 15ο και το 6ο σήμερα Δευτέρα 16 Μαϊου 2011 σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους».

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, μέλη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου επισκέφθηκαν τους μαθητές στα σχολεία τους. Με τα παιδιά να είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση, οι υπεύθυνοι του προγράμματος τους μίλησαν για τα λαχανικά και την ωφέλεια τους στη καθημερινή μας διατροφή, τα καθοδήγησαν να σπείρουν, να φυτέψουν  και τους έδωσαν οδηγίες για το πότισμα των λαχανικών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στα παιδιά η δημιουργία λαχανόκηπου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος με  την ευκαιρία έναρξης του προγράμματος σημειώνει:
« Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία μας για τη δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία που τη φροντίδα τους θα έχουν τα ίδια τα παιδιά αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους μικρούς μας φίλους.

Μέσα από αυτή τη βιωματική εκπαίδευση οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη φύση και αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση. Γνωρίζουν τα ελληνικά βότανα και λαχανικά, καθώς και τη σημαντική διατροφική τους αξία για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Θα είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά μας για να τους προσφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που χρειάζονται για να έχουν μία ισορροπημένη ζωή ως ενήλικες».

Η δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία της πόλης θα συνεχισθεί την Τρίτη 17 Μαϊου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και την Πέμπτη 19 Μαϊου στο 16ο και 8ο  Δημοτικό Σχολείο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι.

Τον συντονισμό της δράσης έχει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Π. Τσιτσιμπάσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο