Φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσε στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη, ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση Μ.Τσεκούρα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση Μ. Τσεκούρα, και τις εθελόντριες και μέλη του Συλλόγου Ευ. Δημαρά, και Κ. Νικολοπούλου.


 


Φάρμακα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και τη σκελετική Υγεία με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου προσέφερε στο Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Δημαρχείο.


Παραδίδοντας τα φάρμακα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συλλόγου, Πρόεδρος Μέμη Τσεκούρα, ενημέρωσε ότι πρόκειται για σκευάσματα που ως επί το πλείστον προσέφεραν εθελοντές και μέλη του Συλλόγου, και αφορούν στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και εν γένει στη βελτίωση της σκελετικής Υγείας. Παράλληλα, η κ. Τσεκούρα, ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου εκφράζοντας την επιθυμία για συνεργασία με το Δήμο σε θέματα πρόληψης της Υγείας.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο για την πρωτοβουλία, και ενημέρωσε σχετικά με το πρόγραμμα πρόληψης Υγείας των μαθητών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο, ένα πρόγραμμα που υλοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, αφήνοντας, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο για ανάληψη δράσεων από κοινού με το Σύλλογο στον τομέα αυτόν.
«Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε, επίσης, σε διαδικασία καταγραφής των ανασφάλιστων συμπολιτών μας πολλοί από τους οποίους χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής με στόχο είτε μέσα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο είτε αξιοποιώντας τη συνεργασία μας με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας να τους εξασφαλίσουμε καλύτερη Υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής» σημείωσε ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο για τη στήριξη των ανασφάλιστων και άπορων κατοίκων.


Την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση κ. Τσεκούρα, συνόδευαν στην παράδοση των φαρμάκων οι εθελόντριες και μέλη του Συλλόγου Ευφροσύνη Δημαρά, και Κατερίνα Νικολοπούλου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο