Φάρμακα για την ενίσχυση του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου προσέφερε στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη, αντιπροσωπεία μαθητών από τα δημόσια Σχολεία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνομιλώντας με τα παιδιά που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο για να του παραδώσουν τα κιβώτια με τα φάρμακα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο γραφείο του με το Διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Β. Παπαλόη, και τους μαθητές κατά την παράδοση των φαρμάκων. 


 


Με περισσότερα από 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα ενισχύθηκε το φαρμακείο του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου χάρη στα φάρμακα που συγκέντρωσαν οι μαθητές από 12 δημόσια Σχολεία της πόλης. Τη δράση συντόνισε ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος και υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία των μαθητών από το 15ο Δημοτικό Σχολείο στο γραφείο του όπου και έγινε η συμβολική παράδοση των κιβωτίων με τα φάρμακα.


Κατά την υποδοχή των μαθητών και του Διευθυντή του σχολείου Βασίλη Παπαλόη, που τα συνόδευε, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου εξηγώντας στα παιδιά ότι «με την πράξη τους αυτή στηρίζετε τους ανασφάλιστους, άνεργους και κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας μέσω της περίθαλψης που τους παρέχεται στο Δημοτικό Πολυιατρείο. Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική και ευχόμαστε το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι» ανέφερε» ο κ. Πατούλης, συνομιλώντας με τους μικρούς μαθητές.


Αναλυτικά, στην έκκληση του Δήμου προς τα σχολεία για τη συγκέντρωση φαρμάκων στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας προς ενίσχυση του Δημοτικού Πολυιατρείου ανταποκρίθηκαν 12 σχολεία της πόλης, και συγκεκριμένα: έξι Δημοτικά Σχολεία (4ο, 5ο, 7ο, 13ο, 15ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο), τρία Γυμνάσια (1ο, 5ο, 7ο Γυμνάσιο) και τρία Λύκεια (4ο, 6ο Ενιαίο Λύκειο και 2ο ΕΠΑ.Λ).


Τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από τις αρχές Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο, πολλοί μαθητές και γονείς προσέρχονται οι ίδιοι ακόμα και σήμερα στο Δημοτικό Πολυιατρείο όπου και παραδίδουν τα φάρμακα που μπορούν να προσφέρουν. Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά όλους, σχολεία και μεμονωμένους μαθητές, για την ευαισθητοποίησή τους.


Για την υλοποίηση της δράσης, από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, συνεργάστηκαν το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το Γραφείο Παιδείας.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο