Ευρεία σύσκεψη συντονισμού για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής υπό την εποπτεία του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ

Print Friendly, PDF & Email

Με τη συνεργασία αντιπροσωπείας από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Μαραθώνα και του Δήμου Λεμεσού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) και την κυπριακή κοινότητα, όπου δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για να φτάσει στα χέρια των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας και Μεγάρων. Την εποπτεία της διανομής έχει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και ο Πρόεδρος του Δικτύου, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.

Στη διάρκεια της δεύτερης ευρείας συνάντησης με τη συμμετοχή της Προέδρου των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Λεμεσού Αθηνάς Σπύρου, της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα Αναστασίας Ρίζου, του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Σταμάτη Πουλή, της υπεύθυνης των προγραμμάτων του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Μαρίας Αϊδίνη και της υπεύθυνης της κεντρικής δομής ΚΕΠ Υγείας Μαριάνθης Χατζηκωνσταντίνου, του εκδότη της εφημερίδας «Λεμεσός» Σάκη Στυλιανού, και εθελοντριών από την Κύπρο, εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, περίπου 40 τόνων, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Με αφορμή τη νέα αυτή συνάντηση ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη διάθεση ποσού ύψους 600.000 ευρώ από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε για την οικονομική στήριξη των πυροπαθών, στην απόφαση για δέσμευση ποσού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από τους αυτοτελείς πόρους, αλλά και για την πρόταση της Ένωσης προς κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει ποσό διάθεσης για την ενίσχυση των πληγέντων. Εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εκπροσώπους της κυπριακής κοινότητας για τη μεγάλη προσφορά αλληλεγγύης προς τους Έλληνες αδελφούς, διατύπωσε την ανάγκη να υπάρξουν και άλλες προσπάθειες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης για να έλθουν ακόμη πιο κοντά οι ελληνικοί δήμοι με τους δήμους της Κύπρου αναπτύσσοντας συνέργειες σε εύρος πεδίων.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Δήμου Μαραθώνα, κ. Ρίζου, διατύπωσε την άποψη ότι είναι σημαντικό που σε αυτές τις τόσο άσχημες καταστάσεις η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενημερώνοντας, παράλληλα, για τις ενέργειες από μέρους του Δήμου για τον μηχανισμό που έχει ενεργοποιηθεί για την φροντίδα των πληγέντων νοικοκυριών.

 

Σχετικά αρχείαΕυρεία σύσκεψη συντονισμού για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής υπό την εποπτεία του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο