Ευχές για Καλό Πάσχα και δέματα αγάπης έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στους εκπροσώπους των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του Δήμου

Print Friendly, PDF & EmailΚανένας άνθρωπος χωρίς φαγητό και φάρμακο δεν θα επιτρέψει να υπάρχει στο Μαρούσι, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του για τη διανομή των δεμάτων αγάπης για το Πάσχα.Ευχές για καλές γιορτές με Υγεία αντάλλαξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους παρευρισκομένους.Περισσότερα από 280 δέματα αγάπης μοιράστηκαν στους δικαιούχους.


Γ. Πατούλης: «Κανένας άνθρωπος χωρίς φαγητό και φάρμακα στο Μαρούσι»


Δέματα αγάπης με δώρα, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για τις γιορτές του Πάσχα διένειμε ο Δήμος Αμαρουσίου σε περισσότερους από 280 δημότες και οικογένειες της πόλης που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Στη διανομή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα στους παρευρισκομένους δίνοντας, παράλληλα, την υπόσχεση ότι ο Δήμος δεν θα αφήσει κανέναν άνθρωπο χωρίς φαγητό και φάρμακο στο Μαρούσι.


Δικαιούχοι των δεμάτων αγάπης που διανεμήθηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ήταν μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μοναχικοί άνθρωποι, ηλικιωμένοι, μέλη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέφερε: «με κάθε διαθέσιμο μέσο, και φέτος, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης μας προσφέροντας τους τη δυνατότητα να περάσουν όμορφες γιορτές. Ο αριθμός των ατόμων που προσφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας ζητώντας υποστήριξη, δυστυχώς, αυξάνεται μέρα με τη μέρα δραματικά. Ως Δήμος δεσμευόμαστε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη φροντίδα και την αρωγή μας. Καλούμε όλες τις οικογένειες, τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη να αξιοποιούν όλες τις κοινωνικές μας υπηρεσίες πρόνοιας, το κοινωνικό παντοπωλείο, το πολυιατρείο, τα γεύματα αγάπης. Επίσης, η κοινωνική μας υπηρεσία σύντομα θα αρχίσει να καταρτίζει μητρώο ανασφάλιστων ατόμων για να λαμβάνουν φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο γιατί δεν θέλουμε στο Μαρούσι να υπάρχει κανένας άνθρωπος χωρίς φαγητό και φάρμακο».


«Στην προσπάθειά μας αυτή ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλουμε σε καθέναν ξεχωριστά από τους πολλούς και σημαντικούς χορηγούς μας που μοιράζονται μαζί μας την ίδια διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης αλλά και στους εργαζόμενους του Τμήματος Πρόνοιας και του Πολυιατρείου του Δήμου που ακούραστα επιτελούν αυτό το πολύ δύσκολο έργο» σημείωσε ο Δήμαρχος καλώντας όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία και οικογένεια.


Μαζί με τις ευχές του προς τους παρευρισκομένους, ο Δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού του μαζί τους για την Κυριακή του Πάσχα στην καθιερωμένη γιορτινή εκδήλωση του Δήμου.


Τα τρόφιμα που διατέθηκαν ήταν προϊόντα μακράς διάρκειας ανάμεσα στα οποία γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, δημητριακά, πασχαλινά γλυκίσματα, είδη οικιακής χρήσης, όλα προσφορά του Δήμου Αμαρουσίου, μεμονωμένων πολιτών καθώς και εταιριών που σταθερά με τις χορηγίες τους ενισχύουν το Δημοτικό Παντοπωλείο στηρίζοντας τις κοινωνικές πρωτοβουλίες του Δήμου στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που αναπτύσσει ο Δήμος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη


Μέρος των χορηγιών συγκεντρώθηκε από το νεοσύστατο «Χώρο Κοινωνικής Προσφοράς» στο The Mall Athens με ιδιαίτερα συγκινητική ανταπόκριση από τον κόσμο από τις πρώτες κιόλας ημέρες της λειτουργίας του.


Παρόντες στην εκδήλωση της διανομής ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Παρτσινέβελος, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νικόλας Αλεπούς, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νικόλαος Κάββαλος, που, επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκομένους, καθώς και το προσωπικό Πρόνοιας του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο