Ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς το Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη για την έμπρακτη στήριξη των πυροπαθών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Με ιδιαίτερη δυναμική συνεχίζονται  οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι Δήμοι  για τη στήριξη των πυροπαθών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως, σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, είναι παρούσα και έτοιμη να σταθεί ουσιαστικά στο πλευρό των πολιτών»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απέστειλε στον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη επιστολή με την οποία του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την απόφαση του Δήμου να διαθέσει το ποσό των 6.000 ευρώ για τη στήριξη των τριών πυρόπληκτων Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης εξάρει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων για την παραχώρηση των Μαθητικών Κατασκηνώσεων «Αρχαία Άβδηρα» για τη φιλοξενία, για ένα μήνα, 100 παιδιών από τις πληγείσες περιοχές, με τη συναίνεση και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αβδήρων θα μεριμνήσει για τη σίτιση των παιδιών, το συγκεκριμένο διάστημα, αλλά και για την ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς επιστήμονες των δομών του Δήμου αλλά και άλλων φορέων του Νομού Ξάνθης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

«Οι πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και προσφοράς των Δήμων της χώρας στους πυρόπληκτους, συνεχίζονται με ιδιαίτερη δυναμική και είναι ιδιαίτερα συγκινητικές. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αβδήρων και προσωπικά το Δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στην έκκληση της ΚΕΔΕ να στηριχθούν έμπρακτα οι Δήμοι και οι πολίτες που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.  Τέτοιου είδους πράξεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές. Παράλληλα αποδεικνύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, είναι παρούσα και έτοιμη να σταθεί ουσιαστικά στο πλευρό των πολιτών». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο