Ευχαριστίες της Επιτροπής Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προς το στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.


 


Τις ευχαριστίες του αλλά και την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου εξέφρασε ο υπό σύσταση Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος στη συνάντηση που είχαν μαζί του οι εκπρόσωποι των μαθητών.


Σημειώνεται ότι τελευταίο διάστημα, μετά την ανακοίνωση της μη λειτουργίας των σχολείων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος λόγω οικονομικής αδυναμίας του ιδρύματος και ελλιπούς χρηματοδότησης από μέρους της Πολιτείας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Πατούλη, καταβλήθηκαν σειρά από προσπάθειες με κρούσεις προς τους επικεφαλής των αρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας αλλά και προς τη Διοίκηση του κληροδοτήματος προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο.


Χάρη στις προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου και παρά τις όποιες αντιδράσεις το Δημοτικό Σχολείο του Σικιαρίδειου επαναλειτουργεί με εκπαιδευτικό προσωπικό που παραχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που εκκρεμεί, διατυπώθηκε στη συνάντηση ότι εξετάζονται διάφορες λύσεις για την επίλυσή του με τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των γονέων ότι, επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες από μέρους του Δήμου προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να συνεχιστεί η διαπαιδαγώγηση και μετά το Δημοτικό Σχολείο καθώς έχει σταματήσει η λειτουργία των επαγγελματικών εργαστηρίων στα οποία απασχολούνταν τα μεγαλύτερα παιδιά.


Τα μέλη της Επιτροπής Γονέων και Κηδεμόνων του Σικιαρίδειου Δημοτικού Σχολείου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, εισπράττοντας τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι θα βρίσκονται σε επαφή και εγρήγορση για τη διευκόλυνση του έργο των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου.


Παρών στη συνάντηση ήταν και δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους συλλόγους, Δημήτρης Καρλαύτης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο