Εξελέγησαν τα νέα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου για τη διετία 2009-2010

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τα νέα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2009 – 2010, κ. Μ. Μαραγκάκη, Πρόεδρο Δ..Σ,     κ. Π. Αλεξανδρή Αντιπρόεδρο και Ν. Πέππα Γραμματέα Δ.Σ.

|download .zip file 57KB|Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι για το 2009

Να επικρατήσει η σύνεση, η σωφροσύνη και η λογική στην άσκηση των καθηκόντων τους ζήτησε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στις δημαιρεσίες για την εκλογή των νέων μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής για την προσεχή διετία 2009-2010, που έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «δύσκολες τις μέρες που έρχονται» και κάλεσε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εργαστούν με συνέπεια και υπευθυνότητα «ώστε ν΄ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας προς όφελος της πόλης και των δημοτών»


Εξάλλου στέλνοντας μήνυμα ενότητας προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις ο κ. Πατούλης κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίσουν την πρόταση της αντιπολίτευσης για την εκλογή του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Αλεξανδρή, κάτι που έγινε αποδεκτό και ο κ. Αλεξανδρής ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο η πρόταση ενότητας του δημάρχου δε βρήκε θετική ανταπόκριση από την πλευρά της αντιπολίτευσης που ψήφισε «παρών» στην επιλογή της διοίκησης για τα πρόσωπα του Προεδρείου.

Αναφερόμενος στο έργο του απερχόμενου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους όσους συνέβαλλαν ν΄αναδειχτούν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο όλα τα θέματα της πόλης μας» επισημαίνοντας ότι «παρά τα κάποια προβλήματα ο απολογισμός είναι θετικότατος».

Τα νέα μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ. και της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου για τη διετία 2009 – 2010,  που εξέλεξε στη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, προεδρεύοντος του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Επ. Γαρδέλη, είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Μάριος Μαραγκάκης, δημοτικός σύμβουλος.
Αντιπρόεδρος: Πάνος Αλεξανδρής, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Γραμματέας: Νίκος Πέππας, δημοτικός σύμβουλος.


ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά Μέλη
: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας: Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Δημήτρης Καμπούκος και Αθανάσιος Βελής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης και Στάθης Ραγκούσης.
Επικεφαλής της Δημαρχιακής Επιτροπής θα οριστεί με απόφαση Δημάρχου ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημήτριος Καρλαύτης.

Αναπληρωματικά Μέλη: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ιωάννης Ζωγόπουλος, Γλυκερία Μοστρού και Ευάγγελος Κάβαλλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σαγρής και Κώστας Βλάχος.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι για το 2009

΄Οπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης Αναπληρώτρια Δημάρχου ορίσθηκε η κ. Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη που ορίσθηκε και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και υπεύθυνη για το Γραφείο Δημότη.

Οι υπόλοιποι 4 Αντιδήμαρχοι που ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης, είναι κατ΄αλφαβητική σειρά:

Επαμεινώνδας Γαρδέλης: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, με επιπρόσθετη εποπτεία τα ζητήματα των διαφημιστικών πινακίδων και τις προμήθειες.
Γεώργιος Ιατρίδης: Αντιδήμαρχος με εποπτεία τη λειτουργία του ΚΕΠ, του Δημοτολογίου, του Ληξιαρχείου, του Ειδικού Σώματος και των Λαϊκών Αγορών.
Δημήτριος Καρλαύτης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου.
Σπύρος Σταθούλης: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Δίνοντας το στίγμα των αλλαγών στους αντιδημάρχους ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε με γνώμονα «να δοκιμαστούν όλοι οι συνάδελφοι σε θέσεις ευθύνης» ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο όσων είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνης την προηγούμενη διετία τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την άψογη συνεργασία.

Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα των νέων προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ του Δήμου Αμαρουσίου για το 2009, τα οποία θα έρθουν προς ψήφιση στο Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του, και τα οποία, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν είναι:

ΝΠΔΔ

Παιδικοί Σταθμοί: Κων/νος Αντωνόπουλος.
ΚΑΠΗ: Δημήτριος Καμπούκος.
Βορέειος Βιβλιοθήκη: Γλυκερία Μοστρού.
Οργανισμός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής: Αντώνης Παρτσινέβελος.
Αθλητικός Οργανισμός «Σπύρος Λούης»: Ελένη Λέκκα.
Οργανισμός Μουσείων «Αμαρυσία Αρτέμιδα»: Ελένη Βότση.
Βορέειος Βιβλιοθήκη: Γλυκερία Μοστρού.
Πνευματικό Κέντρο: Αντώνης Παρτσινέβελος.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση Τέχνης και Πολιτισμού: Νικόλαος Πέππας.
Επιχείρηση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης: Ευάγγελος Κάβαλλος.
Επιχείρηση Πρόληψης και Αλληλεγγύης: Ιωάννης Πουλόπουλος.
Επιχείρηση Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας: Γεώργιος Ζήκος.
Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ): Ιωάννης Ζωγόπουλος.

ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.: Νικόλαος Καλαϊτζίδης.
Αναπτυξιακή Α.Ε.: Στέφανος Τσιπουράκης.


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο