Home Ατζέντα-Εκδηλώσεων - Δήμος Αμαρουσίου Πρόγραμμα CINEπαφών – «Ο Κύριος ΟΒΕ», Σουηδία / Δραματική

Πρόγραμμα CINEπαφών – «Ο Κύριος ΟΒΕ», Σουηδία / Δραματική

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου, αρωγός και πρωτοπόρος των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, βρίσκει διεξόδους, προσφέροντας στους δημότες ποιοτικά θεάματα.

Στο πλαίσιο αυτό και με τις σχετικές οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο, ανανεώνεται το αγαπημένο ετήσιο ραντεβού των «Cineπαφών» μέσω διαδικτύου.

Προβάλλονται 8 ποικίλες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο μέσω της ψηφιακής αίθουσας του Δήμου και διατίθενται δωρεάν για το κοινό στο χρονικό διάστημα (8/4/2021 – 27/5/2021).

Τις ταινίες  μπορούν να απολαύσουν οι Μαρουσιώτες στην ιστοσελίδα του Δήμου και συγκεκριμένα στη δνση: https://maroussi.gr/cinema χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης: cinema1. Την ημερομηνία έναρξης της προβολής της κάθε ταινίας θα ενεργοποιείται και το σχετικό link.

 

Πρόγραμμα CINEπαφών

 

Πέμπτη 29/4/21

«Ο Κύριος ΟΒΕ», Σουηδία / Δραματική

Μια συγκινητική κωμωδία από την Σουηδία, βασισμένη στο ομώνυμο best seller, που αποδείχτηκε μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων ετών . 23 ΙΟΥΝΙΟΥ στους κινηματογράφους από την #WEIRDWAVE

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος . Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια . Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις . Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία .

Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν . Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία . Μια γλυκόπικρη ταινία για τους παραιτημένους ανθρώπους και τον σημαντικό αντίκτυπο που η ζωή τους μπορεί να έχει τις ζωές των άλλων Η συγκινητική κι αστεία ιστορία του άντρα που λέγεται Όβε είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του νεαρού συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν, ένα best seller που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες . Ο Σουηδός σκηνοθέτης Χάνες Χολμ («Διακοπές στην Ελλάδα» / «Sune in Greece») γράφει και σκηνοθετεί μια συγκινητική feel-good κωμωδία που κέρδισε τρία κρατικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και για την ερμηνεία του Ρολφ Λάσγκαρντ («Μετά τον Γάμο», «Η Ιδανική Λύση»), και έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας τον περασμένο Δεκέμβριο μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών .

Link: https://vimeo.com/524820045 
Κωδικός πρόσβασης: cinema1

Ημερομηνία

29 Απρ 2021 - 12 Μάι 2021
Περασμένη εκδήλωση!

Ώρα

All Day
QR Code
Μετάβαση στο περιεχόμενο