Φεστιβάλ «Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα»

Print Friendly, PDF & Email
Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο: «Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (έναντι Βασ. Σοφίας 85) θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00.  

Στη γιορτή για τη εικόνα και το λόγο  που διοργανώνουν μέχρι και τις 20 Μαΐου 2016, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας  (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η  KL Gallery Vassilis Lappas, είστε προσκεκλημένοι να συμμετάσχετε και εσείς με ελεύθερη είσοδο.    

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί προβολή του «Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Σαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ποιοτική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας κ. Δημήτριος Λούκας μετά το καλωσόρισμά του θα βραβεύσει το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την προσφορά του στην Τέχνη, στον Πολιτισμό, καθώς και για την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη του προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας.         

Παράλληλα, θα εγκαινιασθούν οι εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αγιογραφίας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ και ειδικότερα:                       

Η έκθεση ζωγραφικής της Γιώτας Βοργία.  Όπως αναφέρει η ίδια «το θέμα που με εμπνέει είναι την πέτρα. Με εμπνέει η σταθερότητα της πέτρας μέσα στην κίνηση του νερού που την σμιλεύει και που την ομορφαίνει, που της δίνει εναλλακτικές όψεις ανάλογα με τη διάθεση του ουρανού, ανάλογα με το παιχνίδισμα του φωτός.»

Η Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα». Η έκθεση είναι ένα ταξίδι μέσα από τη ματιά νέων Φωτογράφων, οι οποίοι αποτυπώνουν με την καρδιά και την τέχνη τους τα Σχήματα και τα Χρώματα της Ελλάδας.

Η έκθεση Αγιογραφίας της Λίλας Δίδου. Μίας εικαστικού – αγιογράφου με πολύ προσωπική ένταση στην αφηγηματική της ζωγραφική και της μικτής τεχνικής αγιογραφικής της τέχνη, δίνοντας συναίσθημα με το πάθος του πραγματικού καλλιτέχνη.     

Η Έκθεση Ζωγραφικής της Δήμητρας Καραχάλιου. Μέσα από τη δημιουργία της μικτής τεχνικής της ζωγραφικής και εκλεπτυσμένων κατασκευών εξυφαίνει την προσωπική της έκφραση.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00- 20:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00 -16:00.

Ειδικότερες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ:

Αφιέρωμα στον Συγγραφέα Λευκάδιο Χερν την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» θα πραγματοποιηθεί ομιλία  για το μεγάλο συγγραφέααπό την  κ. Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφο. Η  κ.  Ζωή Σαβίνα, λογοτέχνης και  ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από το βιβλίο της, αφιερωμένο στον Λευκάδιο Χερν  «Το χρυσό βιβλίο».  Και η  κ. Τέτη Σώλου,  συγγραφέας,  μεταφράστρια  και εικαστικός,  θα  μιλήσει για τις μεταφράσεις  των βιβλίων της από τον Λ. Χερν.

Αφιέρωμα στον Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη την Δευτέρα  16 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00 (Ματαιώθηκε, 13/5/2016)

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» θα πραγματοποιηθεί ομιλία  για τον μεγάλο θρύλο του αθλητισμού, το Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη, από τον κ. Ελευθέριο Σκιαδά, δημοσιογράφο και ιστορικό, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α και της Ενώσεως Δημοσιογράφων-Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ιστορικών του Ολυμπισμού, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου των Αθηναίων και Διευθυντή της Εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ». Η  κ. Ζωή Σαβίνα,  λογοτέχνης και  ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από την προσωπική της συλλογή, για το Σπύρο Λούη.

Αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» θα πραγματοποιηθεί προβολή του ηχοράματος «Ωδή στη Φύση» μια  διαδρομή  εικόνας  και  ήχου,  μέσα  από  την  ποιητική δημιουργία του κ. Βασίλη Λάππα, φωτογράφου, σκηνοθέτη, και δημοσιογράφου, με τις απρόσμενες εναλλαγές του ηπειρώτικου τοπίου, την εντυπωσιακή πολυχρωμία,  την θαυμαστή αρχιτεκτονική  των σπιτιών και των εκκλησιαστικών  μνημείων της Ηπείρου.

Ημερομηνία

11 Μάι 2016
Περασμένη εκδήλωση!
QR Code
Μετάβαση στο περιεχόμενο