Επιχείρηση: Διαστημικά Αυγά

Print Friendly, PDF & Email

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Στο πλαίσιο ανάπτυξης της παιδικής, εφηβικής και μεταφηβικής φιλαναγνωσίας η Βορέειος βιβλιοθήκη διοργανώνει εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές της πόλης μας.

 

Επιχείρηση: Διαστημικά Αυγά

Εργαστήριο Φυσικής για μαθητές άνω των 10 ετών
Μια ευφάνταστη, διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα βασισμένη στην διδακτέα ύλη της Φυσικής

για μαθητές άνω των 10 χρονών
 

Πριν από οποιαδήποτε αποστολή στο διάστημα, μεγάλες ομάδες επιστημόνων εργάζονται για πολύ καιρό σχεδιάζοντας, πραγματοποιώντας δοκιμές και μετρήσεις, αξιολογώντας και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους. Μία τέτοια διαδικασία θα ακολουθήσουμε κι εμείς για να ανταποκριθούμε σε μία πρόκληση: να ρίξουμε αυγά από μεγάλο ύψος  χωρίς να σπάσουν!

Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομάδες με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας διαστημοσυσκευής που να μπορεί να μεταφέρει τον «αυγοναύτη» στο έδαφος με ασφάλεια. Μέσα από πειραματικές επιδείξεις θα έρθουν σε επαφή με τη φυσική που κρύβεται πίσω από την ελεύθερη πτώση και τα αυγά. Έπειτα θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τη διαστημοσυσκευή τους από καθημερινά υλικά.

Οι μικροί επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία για να πετύχουν τον σκοπό τους. Θα τα καταφέρουν με την τελική δοκιμασία ή θα σπάσουν τα αυγά;

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 / 01 / 2019  και ώρα 11.00   στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης Στέφανου Δραγούμη & Μιλτιάδου

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 6147181.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Ημερομηνία

19 Ιαν 2019
Περασμένη εκδήλωση!
QR Code
Μετάβαση στο περιεχόμενο