Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μαρούσι με χρήση προσομοιωτών, φιλικό αλκοτέστ και εκπαιδευτικά προγράμματα στα λύκεια της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

 


Γ. Πατούλης: «Δίνοντας αξία στην ανθρώπινη ζωή, σας προσκαλούμε να γίνεται και εσείς συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας για ασφαλείς μετακινήσεις, καθώς και στην περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό των πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης στην πόλη μας .»            


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων (Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ- ΣΒΑΠ), στο πλαίσιο της προώθησης των δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και ενόψει της μεγάλης εξόδου προς την Περιφέρεια για τις εορτές του Πάσχα, συνδιοργανώνουν το μήνα Απρίλιο την Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μαρούσι.


Από τις 25 Απριλίου 2013, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», τη ΦΛΥΑ Α.Ε. και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια, βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτών, φιλικό αλκοτέστ σε νέους, καθαρισμός πινακίδων σε δρόμους της πόλης.
Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές, με στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά κυκλοφοριακή συνείδηση και να γίνουν ανεξάρτητα και ικανά να διαχειριστούν την ασφαλή μετακίνησή τους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του ενόψει της σημαντικής αυτής ενημερωτικής εκδήλωσης σημειώνει:
« Η οδική ασφάλεια έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της δημόσιας υγείας, με τη χώρα μας να καταγράφει πρωτιές σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα. Η περιφρόνηση του κινδύνου, η άγνοια και η αμέλεια γίνονται πολλές φορές η αιτία να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιούμε στην πόλη μας, έχει στόχο να παρέχει από τους πλέον ειδικούς την κατάλληλη ενημέρωση, καθοδήγηση και υπενθύμιση για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) για εμάς, τους αγαπημένους μας, αλλά και τους συμπολίτες μας, ενόψει μάλιστα και της μεγάλης εξόδου προς την Περιφέρεια για τις εορτές του Πάσχα.      
Το πρόγραμμα δεν αρκείται σε μία μόνο θεωρητική ενημέρωση, αλλά περιλαμβάνει βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών και φιλικό αλκοτέστ. 


Δίνοντας αξία στην ανθρώπινη ζωή, σας προσκαλούμε να γίνεται και εσείς συμμέτοχοι στην προσπάθεια μας για ασφαλείς μετακινήσεις, καθώς και στην περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό των πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης.»            
          
Το πρόγραμμα «Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μαρούσι» έχει ως εξής:


• Πέμπτη 25, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013  

Ομιλίες στα Λύκεια της πόλης


Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 22:00

«Νύχτα χωρίς ατυχήματα» Κατάστημα  Café bar “DA LIZ” , 
Κονδύλη 1, (Σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου)   


• Κυριακή 28 Απριλίου 2013 

-Καθαρισμός Πινακίδων Κυκλοφοριακής Σήμανσης, ώρα 10:30

Σημείο συνάντησης το τέρμα λεωφορείων δημοτικής συγκοινωνίας.
        

– Βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτών, ώρα 11:00

Πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου


• Από Μάρτιο έως Ιούνιο 2013  

Δωρεά επισκέψεις των Δημοτικών σχολείων του Δήμου στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» στο Πάτημα Χαλανδρίου.    


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο