Έτοιμη να ξεκινήσει η Διαδημοτική Συγκοινωνία Βορείων Προαστείων Γ. Πατούλης: «Το όραμά μας γίνεται πραγματικότητα. To Μαρούσι για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων, φιλικού στο περιβάλλον»

Print Friendly, PDF & Email

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για την ίδρυση και λειτουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα βόρεια προάστεια, παίρνει τελικά «σάρκα και οστά».


Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), θα γίνει η παραλαβή από τον ΟΑΣΑ του λεωφορείου που θα συνδέει τους Δήμους Αμαρουσίου -Λυκόβρυσης- Πεύκης-Μελισσίων και Βριλησσίων.


Η λεωφορειακή γραμμή θα έχει την ονομασία «555 Διαδημοτική Συγκοινωνία Βορείων Προαστείων», με αφετηρία την οδό Χαλκίδος του Δήμου Λυκόβρυσης και τέρμα το ημικύκλιο του Προαστιακού Σταθμού της Λ. Πεντέλης του Δήμου Χαλανδρίου, πάνω από την Αττική Οδό.


Ο αριθμός των στάσεων από την αφετηρία προς το τέρμα θα είναι 47 και το συνολικό μήκος της γραμμής 13860 μέτρα, ενώ ο αριθμός των στάσεων από το τέρμα προς την αφετηρία θα είναι 50 και το συνολικό μήκος της γραμμής 16210 μέτρα.


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου για την υλοποίηση της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας Βορείων Προαστείων: «Το όραμά μας και οι προσπάθειες που κάναμε επί 2μιση χρόνια επιτέλους υλοποιούνται. Η δημιουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας Βορείων Προαστείων θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τον περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων και την ενθάρρυνση των πολιτών στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Δημάρχους των Δήμων που συμμετέχουν στη δημιουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, που μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις και τις ιδέες τους και συμμετείχαν ώστε το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο