Εθελοντές, εργαζόμενοι και μέλη της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π, με τη συμμετοχή και του Προέδρου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες περιοχές της Πεντέλης

Print Friendly, PDF & Email


 

|download file .jpg 185 KB|


 
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, βοηθά στο έργο του ποτίσματος.

|download file .jpg 180 KB|

 
Εργαζόμενοι του Συνδέσμου φορώντας μπλουζάκια με τα διακριτικά του Σ.Π.Α.Π ενώ ποτίζουν τα δεντράκια στις πλαγιές του «Νοσοκομείου Παίδων».

|download file .jpg 127 KB|

 
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτη Μπόλλα, τον Αντιδήμαρχο Πεύκης – Λυκοβρύσης Γιώργο Λαζάνη, και εργαζομένους από τους Δήμους μέλη και τον Σ.Π.Α.Π.

|download file .jpg 132 KB|

 
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, δεξιά με τον Υπεύθυνο Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, τον Υπεύθυνο Υγειονομικής Κάλυψης Στέφανο Τσιπουράκη, και τον Υπεύθυνο του Γραφείο Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Παντελή Τσιτσιμπάση, και αριστερά τον Περιφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής της ΝΔ Νίκο Καπερώνη.

|download file .jpg 130 KB|Το 2ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές «Νοσοκομείο Παίδων» και «Ιταλικά Οχυρά» στην Πεντέλη πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) με τη συμμετοχή εθελοντών, ακόμη μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά, εργαζομένων του Συνδέσμου, και των Δήμων μελών. Στη δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το έργο των συμμετεχόντων συνέδραμε προσωπικά ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με μέλη του ΔΣ.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 13 υδροφόρες από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Διονύσου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Κηφισιάς, Παλλήνης, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ραφήνας – Πικερμίου, και την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκονταν στα δύο σημεία του ποτίσματος. Ηχηρή ήταν η για δεύτερη φορά απουσία του Δήμου Πεντέλης από το πότισμα του Πεντελικού που δεν συμμετείχε με καμία υδροφόρα στην προσπάθεια του Συνδέσμου.


Με την ευκαιρία της δράσης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε όλους όσοι άφησαν τη δροσιά της παραλίας και επέλεξαν να ανέβουν στο βουνό για να ποτίσουν τα δεντράκια κόντρα στην καλοκαιρινή ζέστη.


Οι εθελοντές που χρησιμοποιώντας είτε ιδιωτικά μέσα μεταφοράς είτε το λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου για να ανέβουν στο βουνό, πεζή ή με τη βοήθεια των οχημάτων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Συνδέσμου, μετέβησαν στα σημεία όπου βρίσκονταν οι υδροφόρες αλλά και στα δύσβατα σημεία και πότισαν με 600.000 λίτρα νερού τα 43.000 δενδρύλλια που φυτεύτηκαν το χειμώνα στις δύο περιοχές.


Τους εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, του Σ.Π.Α.Π αλλά και της ομάδας εθελοντών «Έλιξ» συνέδραμαν κατά τη διάρκεια του ποτίσματος το προσωπικό των Δήμων μελών και του Συνδέσμου, αλλά και οι νεοπροσληφθέντες πυροφύλακες του Σ.Π.Α.Π.


Μαζί τους στη δράση ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, τα μέλη του Δ.Σ Βλάσης Σιώμος, Αθανάσιος Μαργέτης, και Παναγιώτης Μπόλλας, οι υπεύθυνοι οργάνωσης και συντονισμού της δράσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, και Παντελής Τσιτσιμπάσης, Υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, ο Υπεύθυνος για την υγειονομική κάλυψη Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης Γιώργος Λαζάνης, Υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, παλαιότεροι και νεότεροι εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π, εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ κ.α.


Η Δημοτική Αστυνομία, το Ειδικό Σώμα του Δήμου Αμαρουσίου διευκόλυναν το έργο του ποτίσματος ενώ το δημοτικό ασθενοφόρο βρίσκονταν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.


Οι «προστάτες» των νέων δενδρυλλίων του Πεντελικού ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή 28 Αυγούστου για το 3ο και τελευταίο πότισμα του καλοκαιριού.


Μετάβαση στο περιεχόμενο