Έργο σε κάθε γειτονιά – Παραδόθηκε ανακαινισμένη η Πλατεία των Αλωνίων στους κατοίκους της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 165KB|


|donwload file .jpg 207KB||donwload file .jpg 181KB|


 
|donwload file .jpg 208KB|


Γ. Πατούλης: Οι παρεμβάσεις στις γειτονιές του Αμαρουσίου αλλάζουν τη ζωή των κατοίκων προς το καλύτερο.

Ένα ακόμη έργο, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αμαρουσίου, παραδόθηκε χθες προς χρήσιν. Η Πλατεία Αλωνίων είναι και πάλι στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής του Ανατολικού Αμαρουσίου και ειδικά των παιδιών, που μπορούν πλέον να παίζουν με ασφάλεια εκεί καθώς αντικαταστάθηκαν τα όργανα της παιδικής χαράς.

Τα εγκαίνια της πλατείας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης τόνισε: «Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας,  ήταν η δημιουργία υποδομών και έργων που θα κάνουν το Μαρούσι μας περισσότερο φιλόξενο και λειτουργικό. Που θα το μετατρέψουν σε μία πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, η οποία θα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν μια άνετη και ασφαλή διαβίωση σε όλους τους κατοίκους. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Μαρουσιωτών ήταν και παραμένει ο κυρίαρχος στόχος μας. Και σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα ακόμη έργο, που θα δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή της Κοκκινιάς. Η πλατεία των Αλωνίων που παραδίδουμε σήμερα, πιστεύουμε ότι θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή και πόλο έλξης των περιοίκων, όχι μόνο των μεγάλων, αλλά και των μικρών. Η πλατεία αυτή,  καθώς βρίσκεται απέναντι από το σχολείο και στη συμβολή δύο κεντρικών δρόμων της περιοχής, αποτελούσε ένα κομβικό σημείο διέλευσης και συνάντησης των δημοτών, η οποία όμως, τα τελευταία χρόνια παρέμενε υποβαθμισμένη και ανεκμετάλλευτη.

Μετά τις κατάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν τόσο στο χώρο της πλατείας όσο και μέσα στην παιδική χαρά,  η πλατεία Αλωνίων αποκτά και πάλι ζωντάνια και γίνεται προσιτή σε όλους τους κατοίκους. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή της Κοκκινιάς έχει δεχτεί έργα που αλλάζουν το πρόσωπό της.

Ασφαλτοστρώσαμε δεκάδες δρόμους της περιοχής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Επίσης, συνδέσαμε αρκετά νοικοκυριά με το δίκτυο της αποχέτευσης, διευκολύνοντας κάποιες οικογένειες στην καθημερινότητά τους. Ακόμη, η Κοκκινιά απέκτησε το δικό της ΚΕΠ που λειτουργεί στην οδό Μεσογείων, ενώ πρόσφατα υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο, το οποίο θα δώσει διέξοδο και θα καλύψει τις ανάγκες σε άθληση των νέων της περιοχής».

Η ανάπλαση της πλατείας πραγματοποιήθηκε με την αξιοποίηση της χορηγίας της εταιρίας τηλεπικοινωνιών WIND, που δραστηριοποιείται στην πόλη, στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου. Επίσης μεγάλο  μέρος των εργασιών εκτέλεσαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά στις εργασίες ανάπλασης:

– Αντικαταστάθηκαν οι σπασμένες πλάκες με σταμπωτό δάπεδο και έγινε η περιμετρική οριοθέτηση της νέας επιφάνειας δαπεδόστρωσης. Επίσης αποκαταστάθηκε ο υφιστάμενος χλοοτάπητας που δε βρισκόταν σε καλή κατάσταση.
– Κατασκευάστηκε τοιχίο ύψους 30 εκατοστών στα κεντρικά παρτέρια του πάρκου.
– Αντικαταστάθηκαν τα παλιά και φθαρμένα παγκάκια με καινούργια.
– Τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα, καθώς και πέργκολες και σταθεροί κάδοι απορριμμάτων.
– Εγκαταστάθηκε βρύση για πόσιμο νερό που εξυπηρετεί και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
– Φυτεύτηκαν καλλωπιστικοί θάμνοι και ανθοφόρα φυτά στα νέα παρτέρια και αποκαταστάθηκε το υφιστάμενο αρδευτικό σύστημα. 
– Σε ότι αφορά, τέλος, στην παιδική χαρά, ελήφθη υπόψη η ανάγκη για την ασφάλεια των παιδιών.

Έτσι, οι μικροί επισκέπτες της πλατείας θα μπορούν να παίζουν άφοβα στα νέα όργανα που τοποθετήθηκαν τα οποία βρίσκονται μέσα δάπεδα ασφαλείας. Τέλος, και η υπόλοιπη επιφάνεια της παιδικής χαράς στρώθηκε με νέο δάπεδο και επίσης, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα μέσα στον παιδότοπο για ατέλειωτες ώρες ασφαλούς και άνετου παιχνιδιού.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο