Έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι με χρηματοδότηση του Δήμου
 

Γ. Πατούλης: «Δημιουργούμε με ίδιους πόρους έναν πόλο έλξης και αναψυχής για όλο το Μαρούσι, έναν χώρο που λείπει από την πόλη, ενισχύει τις αθλητικές υποδομές μας και αλλάζει το αθλητικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής»

Ένα έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης, πάγιο αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου πλησίον του Δάσους Συγγρού στο Μαρούσι, μπαίνει σε τροχιά κατασκευής με ενέργειες της Διοίκησης και σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στη βάση του σχεδιασμού της Διοίκησης και των σχετικών μελετών που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν με έξοδα του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με ίδιους πόρους μέσω του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.

Γ. Πατούλης: «Το Μαρούσι παραχώρησε τον χώρο που διέθετε για να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Με ενέργειές μας ως Διοίκηση διεκδικήσαμε ο Δήμος να μην χάσει τη δυνατότητα να μπορεί σε άλλον χώρο να κατασκευάσει το δικό του γήπεδο. Προωθήσαμε όλες τις διαδικασίες και γραφειοκρατικές ενέργειες, εξαντλήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά περιθώρια ώστε σήμερα να εισηγούμαστε και να αποφασίζουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο με ίδιους πόρους να κατασκευάσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης μας. Ένας πόλος έλξης και αναψυχής και άθλησης για όλο το Μαρούσι, που ενισχύει τις αθλητικές υποδομές και αλλάζει το αθλητικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής».

Χαρακτηριστικά έργου

Το γήπεδο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 74 στρεμάτων εντός της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) που περιβάλλεται από τις οδούς Ευκαλύπτων και Τζων Βορρέ (πρώην Φοινίκων).

Οι καθαρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 65μέτρα πλάτος και 100 μέτρα μήκος ενώ η συνολική επιφάνεια ανέρχεται στα 8.250 τ.μ.

Το σύνολο των καθήμενων θεατών που δύναται να φιλοξενηθούν είναι 232 άτομα, ενώ οι θέσεις Α.Μ.Ε.Α. βρίσκονται στην περιοχή δεξιά και αριστερά από τις κερκίδες.

Στο γήπεδο τοποθετούνται δυο κτίρια Α και Β:

Το Κτίριο Α περιλαμβάνει κυλικείο, WC θεατών, WC ΑΜΕΑ και αποθηκευτικό χώρο

Το Κτίριο Β περιλαμβάνει χώρο αποδυτηρίων των αθλητών και διαιτητών (ανδρών – γυναικών), ιατρείο, WC AMEA με χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους.

Επιπλέον περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο βοηθητικών γηπέδων:

  • ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης
  • ένα γήπεδο αντισφαίρισης

Προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης δυναμικής 114 θέσεων. 

 

Σχετικά αρχείαΈργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης_1


Έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης_2


Έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης_3


Έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης_4


Έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης_5

Μετάβαση στο περιεχόμενο