Έργα σε εξέλιξη στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαο Πέππα, στην αυτοψία των έργων οδοποιίας και πεζοδρόμησης στο Ψαλίδι.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαο Πέππα, στις εργασίες κατεδάφισης στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο εργοτάξιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο Σωρό.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, επιβλέποντας με τους συνεργάτες του τις εργασίες στην πεζογέφυρα στην οδό Αναβρύτων.


Την πορεία των εργασιών επέβλεψε Δήμαρχος Γ. Πατούλης, κατά την περιοδεία του στα εργοτάξια


Περιήγηση στις γειτονιές του Αμαρουσίου όπου επέβλεψε προσωπικά την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαο Πέππα, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος περιόδευσε στο σημείο τοποθέτησης της νέας πεζογέφυρας στην οδό Αναβρύτων όπου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση μέσα στους επόμενους μήνες καθώς το άνω του 90% των εργασιών (το δάπεδο, οι σκάλες) έχει ολοκληρωθεί και υπολείπεται μόνο η τοποθέτηση του ανελκυστήρα. Κατόπιν, ο κ. Πατούλης, επισκέφτηκε το Ψαλίδι όπου επέβλεψε τη διαμόρφωση τμήματος της οδού Πέλικα.


Στη συνέχεια παρακολούθησε την εξέλιξη των έργων κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ) επί των οδών Σωρού και Ζεκάκου στην περιοχή του Σωρού. Διερχόμενος από τη γειτονιά της Κοκκινιάς βρέθηκε στις εργασίες κατεδάφισης των παλαιών κτισμάτων στο Ο.Τ 285 στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός.


Με την ευκαιρία της αυτοψίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών και δήλωσε: «Ακάθεκτοι παρά τις δυσκολίες και το ατροφικό Κράτος συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας για διάνοιξη όλων των οδών και την κατασκευή πεζοδρομίων στο Ψαλίδι. Της οδού Πέλικα έπονται οι διαμορφώσεις των οδών Χαλκιδικής και Ρέας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες και για την οδό Βύρωνα. Χωρίς ένα ευρώ από την τσέπη των Μαρουσιωτών και έπειτα από επίπονες επί δύο έτη προσπάθειες, ξεκινάμε την κατασκευή του νέου πρότυπου υπερσύγχρονου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού, τον οποίο και θα παραδώσουμε στους κατοίκους σε λιγότερο από έναν χρόνο. Δημιουργούμε νέες κτιριακές δομές για τα παιδιά μας καθώς στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι εργασίες κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου που θα υποδεχθεί τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ξεπερνώντας τα όποια χρηματοδοτικά εμπόδια μετά από έντονες πιέσεις προς την Πολιτεία συνεχίζεται και η κατασκευή της πεζογέφυρας που θα συνδέσει τα Ανάβρυτα με το Κέντρο του Αμαρουσίου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο