Έργα για το Μαρούσι διεκδικεί ο Γ. Πατούλης από τον Υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και τον Υφυπουργό Α. Μπέζα.

|download .jpg file 401KB|


 


Με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου και τον Υφυπουργό κ. Α. Μπέζα συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν:


Πρώτον, η επίσπευση των διαδικασιών για την προώθηση των προγραμμάτων για χρηματοδότηση που έχει καταθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου για το ΕΣΠΑ 2007 – 2013.


Τα προγράμματα αυτά αφορούν:  • Την ανάπλαση του κέντρου του Αμαρουσίου και τις πράσινες διαδρομές μέσα στην πόλη, ύψους 2.722.000 ευρώ
  • Τις δύο πεζογέφυρες που θα συνδέουν το Ανατολικό Μαρούσι με το κέντρο της πόλης 
  • Την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού, ύψους 2.784.000 ευρώ
  • Το πρόγραμμα Ηλεκτρονική Διεκπεραίωση Προμηθειών Δημοσίων Υπηρεσιών Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης.

Δεύτερον, η παραχώρηση στο Δήμο Αμαρουσίου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ( ΚΕΔ ) δύο οικοπέδων.  • Το ένα οικόπεδο,  έκτασης οκτώ στρεμμάτων βρίσκεται στην Αγία Φιλοθέη και θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση δύο σχολείων, για τις ανάγκες της περιοχής. 
  • Το δεύτερο οικόπεδο, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κύμης και θα χρησιμοποιηθεί για λειτουργικές ανάγκες του Δήμου.

Επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας,  του Δήμου Αμαρουσίου και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες δημιουργίας « Πνευματικού  Κέντρου των Απόδημων Ηπειρωτών». Η ομάδα αυτή θα παραδώσει εισήγηση για την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.


Με αφορμή τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης υπογράμμισε:


« Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και στενή συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου, για να προχωρήσουμε μια σειρά από έργα , που θα αναβαθμίσουν το Μαρούσι και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας . Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και το σχέδιο αυτό προωθεί με συνέπεια, διεκδικώντας από την Πολιτεία αυτά που το προάστιο μας δικαιούται».


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο