Έργα ανάπλασης σε κάθε γειτονιά

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 123KB|


|download file .jpg 113KB|


Παραδόθηκε στους πολίτες η ανακαινισμένη παιδική χαρά στον ʼγιο Νικόλαο 

Γ. Πατούλης: Αλλάζουμε και ομορφαίνουμε τις γειτονιές της πόλης μας. Δημιουργούμε μια πόλη ανθρώπινη, λειτουργική και φιλική στους πολίτες της.    
    
Την ανακαινισμένη παιδική χαρά στον ʼγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ( ΕΛΟΤ ) και τις προδιαγραφές της Ε.Ε., εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Το έργο της ανακατασκευής της παιδικής χαράς εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.  

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στα έργα υποδομής που έχουν έως σήμερα υλοποιηθεί στην περιοχή, αλλά και σε αυτά που έχουν προγραμματισθεί και σύντομα ξεκινά η υλοποίηση τους, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα εγκαίνια και τη λειτουργία της Βορέειου Βιβλιοθήκης, «ένας πρότυπος πνευματικός χώρος διάδοσης της γνώσης» όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης.        

Μεταξύ των έργων που έχουν υλοποιηθεί και αφορούσαν τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Πολεοδομικής ενότητας Αγίου Νικολάου περιλαμβάνονται:

– Έργα κατασκευής αγωγού ακαθάρτων στην οδό Μιλτιάδου
– Σύνδεση νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης
– Ασφαλτόστρωση της οδού Μακεδονίας
– Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

Από το Σεπτέμβριο με τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος «έχει προγραμματισθεί μία πλήρη ανάπλαση των παρτεριών σε όλους τους πεζόδρομους με καινούργια φύτευση και με το ανάλογο χρώμα , ώστε να φύγει όπου υπάρχει το γκρίζο. Θέλουμε να κυριαρχεί το πράσινο και το χρώμα, το οποίο μας δίνει μια άλλη διάθεση στη ζωή μας μια άλλη διάθεση στη καθημερινότητα μας.»

Παράλληλα, ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων ανάπλασης της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ  άλλων:
   
 -Παρεμβάσεις στην οδό ʼρεως, με τη δημιουργία πράσινης διαδρομής, μοναδικής για την πόλη με παράλληλη μονοδρόμησή της. Ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης και εφαρμογής της.
       
-Αντιπλημμυρικά έργα στον πεζόδρομο της Ηροδότου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα όμβρια ύδατα. 
              
– Προγραμματίζεται η απαλλοτρίωση του κτήματος που ανήκει στο νοσοκομείο Λευκάδος, στην οδό Ρόδου και Χαιμαντά, προκειμένου στο χώρο αυτό να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει Βρεφονηπιακός Σταθμός. 

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνοικία του Αγίου Νικολάου να γίνει ακόμη πιο όμορφη και λειτουργική για τους κατοίκους της, αλλά και για την πόλη ολόκληρη. 


Μετάβαση στο περιεχόμενο