Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου για ζητήματα της σχολικής κοινότητας.

Print Friendly, PDF & Email

Σε φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου κ. Βασίλειο Μπούρα προκειμένου να συζητηθούν θέματα της σχολικής κοινότητας ενόψει και του νέου σχολικού έτους. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου Β. Μπούρας, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου Σπ. Κατσάνος, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Γ. Διδασκάλου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλάχου και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επ. Κατσιγιάννης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) για θέματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές στο Μαρούσι.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών της πόλης μας υπογραμμίζοντας ότι «εξαιτίας της συνετής και ορθής διαχείρισης των οικονομικών τους, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι σε θέση να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των σχολείων».

Ειδική αναφορά έγινε και στο ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στους αύλειους χώρους των σχολείων τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και τις ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου. Ο κ. Μπούρας ζήτησε από το Δήμαρχο να δοθεί η δυνατότητα να παραμένουν ανοικτές οι αυλές των σχολείων, ακόμη και σε όσα δεν υπάρχει φύλαξη, κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κλείνουν το βράδυ προκειμένου να γίνεται χρήση των εγκαταστάσεων τους από τους μαθητές.

Ο κ. Πατούλης στην τοποθέτησή του επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ελεύθερη είσοδο στους αύλειους χώρους. Ειδικότερα, όπως εξήγησε «οι αύλειοι χώροι και οι αίθουσες των σχολείων είναι χώροι πολιτισμού αλλά πρέπει κάποιος να έχει την ευθύνη της επιτήρησής τους, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμών, όταν οι χώροι είναι ελεύθερα προσβάσιμοι και χωρίς εποπτεία. Δυστυχώς, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα μπορούσε αναλάβει το έργο της επιτήρησης αυτών των χώρων, αποτελεί ένα πλήγμα, καθιστώντας απολύτως αναγκαία την ύπαρξη εθελοντών προκειμένου να βοηθήσουν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, καθώς η Κεντρική Εξουσία δρα και νομοθετεί αργά μη επιτρέποντας την αυτοοργάνωση στους Δήμους.

Παρόλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις. Γι΄αυτό το λόγο δρομολογούμε μια μελέτη για τη φύλαξη των σχολείων κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν προκειμένου να παραμένουν οι αύλειοι χώροι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις τους στη διάθεση των μαθητών και μετά το πέρας του σχολείου».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «όλοι μαζί, Δήμος και γονείς, θα κάνουμε πράγματα για τα παιδιά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του στη σχολική κοινότητα και εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν.  

 

Σχετικά αρχείαΕποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου για ζητήματα της σχολικής κοινότητας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο