Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στους Δημάρχους της χώρας με την οποία τους καλεί να φωταγωγήσουν τα Δημοτικά Μέγαρα στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Φυματίωσης»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας των πολιτών»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φυματίωσης αύριο Παρασκευή 24 Μαρτίου, η ΚΕΔΕ στηρίζει ενεργά την προσπάθεια για την ενημέρωση, πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, βάσει απόφασης που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κάλεσε με επιστολή του προς τους Δημάρχους της χώρας, να προβούν στη συμβολική κίνηση της φωταγώγησης των Δημοτικών τους  Μεγάρων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας των πολιτών αποτελεί ένα θέμα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της έλλειψης πόρων  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της απουσίας του κράτους από κρίσιμους τομείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμείνει υγιής πολίτης και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας».

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στους Δημάρχους

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ουσιαστικός αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την πρόληψη της υγείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης 2017» που είναι αύριο Παρασκευή 24 Μαρτίου σας καλούμε, βάσει απόφασης που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στις 17 Μαρτίου 2017 κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, να προβείτε στη συμβολική κίνηση της φωταγώγησης των Δημοτικών σας Μεγάρων.

Συμμετέχοντας όλοι οι Δήμοι στη συγκεκριμένη δράση, συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη συλλογική προσπάθεια για την ενημέρωση, πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου της φυματίωσης.

Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της προαγωγής της υγείας των δημοτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο