Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τους Δημάρχους της χώρας για την αποστολή στοιχείων που σχετίζονται με την εφαρμογή της ψηφισθείσας διάταξης για την υποχρεωτική ένταξη των νηπίων στα νηπιαγωγεία

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Είναι χρήσιμο να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό, τεκμηριώνοντας τη θέση μας για τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιασθούν από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας»

 

Με αφορμή την ψηφισθείσα διάταξη του υπουργείου Παιδείας η οποία προβλέπει την υποχρεωτική σταδιακή ένταξη από το σχολικό έτος 2018-2019 των νηπίων τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή προς όλους τους Δημάρχους της χώρας με την οποία τους ζητά να αποστείλουν στην ΚΕΔΕ στοιχεία, σχετικά με τον αριθμό νηπίων, τις υποδομές αλλά και το προσωπικό που διαθέτουν.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως πάγια θέση της ΚΕΔΕ παραμένει ότι η εφαρμογή αυτής της διάταξης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και θα κινδυνεύσουν χιλιάδες θέσεις εργαζομένων .

Στο πλαίσιο αυτό ζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία από τους Δήμους με στόχο να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό.

Ειδικότερα οι Δήμοι καλούνται να συμπληρώσουν σε σχετικό πίνακα που επισυνάπτεται στην επιστολή τα εξής στοιχεία:

α) Τον συνολικό αριθμό των νηπίων ηλικίας 4-5 ετών του Δήμου

β) Τον συνολικό αριθμό των νηπίων που είναι εγγεγραμμένα στους παιδικούς σταθμούς του δήμου και που με την εφαρμογή της διάταξης τον Σεπτέμβριο του 2018 θα εγγραφούν στα νηπιαγωγεία. ( ου συμπληρώνουν δηλ. την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, ηλικία 4 ετών) 

γ) Λαμβάνοντας υπόψη την δυναμικότητα των τμημάτων στα Νηπιαγωγεία, τον αριθμό των τμημάτων που θα απαιτηθούν καθώς και τον αριθμό των αιθουσών. 

δ) Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα απαιτηθεί για την λειτουργία των επιπλέον τμημάτων αυτών. 

Στην επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αποστολής των συγκεκριμένων στοιχείων προκειμένου, όπως αναφέρει, «να διαμορφώσουμε την πραγματική κατάσταση και να τεκμηριώσουμε την θέση μας για τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιασθούν από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας».

Καταλήγοντας επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση α βαθμού ως εγγύτερος βαθμός στον πολίτη οφείλει να προασπίζεται το συμφέρον των πολιτών. Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην  εκπαιδευτική κοινότητα».  

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο