Επιστολή του Γ. Πατούλη σε Υπουργείο Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για το Άλσος Μιμικόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Υπουργείου Περιβάλλοντος,  προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο για την περίφραξη και την αποκατάσταση του ʼλσους Μιμικόπουλου, έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει αναλυτικά η Δημοτική Αρχή, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους κατοίκους του Παραδείσου. Και ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους προχωρώντας στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, που θα επιτρέψει στο Δήμο να προχωρήσει με απόλυτα νόμιμο τρόπο στις απαραίτητες παρεμβάσεις σε έναν χώρο με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία για την πόλη.


Η επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης έχει το παρακάτω περιεχόμενο:    
                                                                                        
Θέμα: «Προστασία ʼλσους Μιμικόπουλου στον Παράδεισο ΑμαρουσίουΑξιότιμε Κ. Υπουργέ,


          Με το από 21-7-2009 και με αριθ. πρωτ. 2185 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δασών προς 1) το τότε αρμόδιο ΥΑΑΤ, 2) την Περιφέρεια Αττικής (α) Δασαρχείο Πεντέλης και β) Δ/νση Δασών Ανατολικής Αττικής) και 3) το Δήμο Αμαρουσίου, εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου μας με τίτλο «Εργασίες περίφραξης και αποκατάστασης περιβάλλοντος στο κτήμα Μιμικόπουλου» περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Πεντέλης.
          Με το ίδιο ως άνω έγγραφο, τίθεται ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των εργασιών, που προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη, η σύναψη και υπογραφή «προγραμματικής σύμβασης» για τη δημόσια δασική έκταση συνολικού εμβαδού 38.269 τμ., μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΥΑΑΤ.
          Με το επακολουθήσαν πρόσφατο από 24-11-2009 και με αριθ. πρωτ. 3482 έγγραφο της ίδιας πιο πάνω αρμόδιας υπηρεσίας, φωτοαντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα επιστολή, προτείνεται η σύναψη της προαναφερόμενης «προγραμματικής σύμβασης» μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε σχέση με τις δημόσιες δασικές εκτάσεις.
          Το ως άνω τελευταίο έγγραφο έχει κατατεθεί ήδη με αριθ. πρωτ. 183776/26-11-2009 στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φ.Π. Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
          Επειδή η προστασία του εις το θέμα «ʼλσους Μιμικόπουλου» χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθόσον γίνεται αυθαίρετη χρήση και καταπάτηση από διαφόρους, οι οποίοι είτε σταθμεύουν τα οχήματά τους εντός αυτού είτε γίνεται απόρριψη μπαζών και αχρήστων υλικών με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη δημιουργία κινδύνων προσβολής της υγείας των περιοίκων, οι οποίοι είτε ατομικά είτε συλλογικά (με τους πολιτιστικούς συλλόγους τους) έχουν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και οι σχετικές διαμαρτυρίες τους έχουν φθάσει και στη Βουλή των Ελλήνων με ερωτήσεις Βουλευτών, ζητούμε την επίσπευση κατά προτεραιότητα της διαδικασίας έγκρισης της άνω  «προγραμματικής συμφωνίας».


 Με εκτίμηση,


 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
 Γιώργος Ε. Πατούλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο