Επιστολή του Δήμου Αμαρουσίου προς την «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» για τις «άλλες απόψεις» του επιστολογράφου της εφημερίδας Σπυρίδωνα Δημ. Βλάχου

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτόγνωρες, παράδοξες και εξαιρετικά απαξιωτικές χαρακτηρίζει ο Δήμος Αμαρουσίου με επιστολή του προς την εφημερίδα «Αμαρύσια», τις «άλλες απόψεις» του επιστολογράφου της και δημότη Αμαρουσίου κ. Σπυρίδωνα Δημ. Βλάχου, για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου, τους Κανόνες της Δημοκρατίας και τη Δημοκρατική Νομιμότητα.

Επίσης, χαρακτηρίζει «απρόκλητες και εξαιρετικά προκλητικές» τις ύβρεις του ίδιου επιστολογράφου της εφημερίδας κ. Σπυρίδωνα Βλάχου, σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, ο οποίος ούτε κατά το όνομα και ούτε και κατά την όψη, γνώριζε τον επιστολογράφο αυτόν την 15.3.2007 που μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους δημότες και τους φορείς της πόλης μας για το πνεύμα της «οικογενειοκρατίας», του «δεσποτισμού» κ.λπ. που χαρακτήριζε τη Διοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου τα προηγούμενα χρόνια».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή τις πρωτόγνωρες, παράδοξες και εξαιρετικά απαξιωτικές απόψεις του δημότη Αμαρουσίου κ. Σπυρίδωνα Δημ. Βλάχου, για τους Δημοκρατικούς Κανόνες και τη Δημοκρατική Νομιμότητα, τις απρόκλητες και εξαιρετικά προκλητικές ύβρεις του σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου μας και προσωπικά του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, όπως περιέχονται σε επιστολή του που δημοσιεύσατε στην έγκριτη εφημερίδα σας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» στο φύλλο 2134 της 2.4.2011, θεωρούμε αναγκαίο να σας γνωρίσουμε τ’ ακόλουθα:

α) Όπως είναι γνωστό, η Δημοκρατία μας λειτουργεί – και πρέπει να λειτουργεί – υποχρεωτικά και αποκλειστικά εντός του πλαισίου των Συνταγματικών Κανόνων και των διατάξεων των νόμων. Οι Δημοτικές Εκλογές διεξάγονται στο ίδιο αυτό νομικό πλαίσιο, ώστε οι συναφείς αριθμητικές αναφορές και αριθμητικοί «λογαριασμοί» του επιστολογράφου σας κ. Σπυρίδωνα Δημ. Βλάχου που περιέχονται και κυρίως, όπως περιέχονται, στην επιστολή του προς  την εφημερίδα σας, ουσιαστικά απαξιώνουν τη βούληση του μαρουσιώτικου λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

β) Την 15.3.2007 ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Πατούλης και όπως είχε άλλωστε υποχρέωση, ενημέρωσε τους δημότες και τους φορείς της πόλης μας για τα υπέρογκα χρέη του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του, ύψους  πλέον των 400 εκατομμυρίων ευρώ που «άφησε» η προηγούμενη Διοίκηση. Καθώς και για τα αίτια που προκάλεσαν τη δημιουργία των υπέρογκων αυτών χρεών, με ρητές αναφορές του στην κακοδιαχείριση και το πνεύμα οικογενειοκρατίας, δεσποτισμού κ.λπ. που επικρατούσε στο Δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια, όπως με κάθε ακρίβεια τα σχετικά στοιχεία είχαν τεθεί υπόψη του απ’ τις Υπηρεσίες και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Τη χρονική εκείνη περίοδο και ανεξάρτητα εάν συγκεκριμένες αναφορές του κ. Δημάρχου αφορούσαν και στον επιστολογράφο σας, ο κ.Δήμαρχος ΔΕΝ γνώριζε τον επιστολογράφο σας αυτόν ούτε κατά το όνομα και ούτε και κατά την όψη.

γ) Στα βουλεύματα, στα οποία αναφέρεται ο επιστολογράφος σας, γίνεται αναφορά περί ενδείξεων, εκδόθηκαν από Πλημμελειοδίκες και ασφαλώς δεν είναι δικαστικές αποφάσεις, ενώ οι έγγραφες θέσεις- προτάσεις 3 Εισαγγελικών Λειτουργών από τους οποίους οι 2 Εισαγγελείς Εφετών Αθηνών, περιέχουν πλήρη αιτιολογία περί του ότι όσα ανέφερε ο κ. Δήμαρχος κατά τη συνέντευξη αυτή της 15.3.2007 κ.λπ. επιβεβαιώνονται από έγγραφα και μάρτυρες ως αληθή.

Κύριε Διευθυντά, αφήνουμε στην κρίση τη δική σας και των αναγνωστών της εφημερίδας σας να αξιολογήσουν αν οι λόγοι για τους οποίους ο επιστολογράφος σας κ. Σπυρίδων Δημ. Βλάχος έχει τη γνώμη ότι ΔΕΝ είναι μεμπτό:

– ν’ αποδέχεται διορισμό του σε θέση εμμίσθου δικηγόρου Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου μας χωρίς έστω και ιχνώδη ανάγκη τέτοιου διορισμού με βάση τις ανάγκες της Δημοτικής Επιχείρησης, με την υπογραφή μάλιστα και του πατέρα του και ταυτόχρονα και Αντιπροέδρου της Δημοτικής αυτής Επιχείρησης, στο διορισμό του αυτόν. Και να εισπράττει έτσι με τον τρόπο αυτό και επί 7 ½ χρόνια μηνιαίες αντιμισθίες του.

– ν’ αποδέχεται ανάθεση χειρισμού ποινικών υποθέσεων υπαλλήλων του Δήμου με μη σύννομη εισήγηση του Αντιδημάρχου της Νομικής Υπηρεσίας και πατέρα του και μη σύννομη, στη συνέχεια, απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, της οποίας Αντιπρόεδρος ήταν ο συμπέθερός του και παρά, μάλιστα, την έγγραφη σημείωση περί του μη συννόμου του πράγματος απ’ τον τότε έμμισθο δικηγόρο του Δήμου και στη συνέχεια υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάνο Αλεξανδρή.

– ν’αποδέχεται την ανάθεση εκπροσώπησης Εταιρείας του Δήμου στην υπογραφή συμβολαίων αγοράς ακινήτων και ταυτόχρονα να εκπροσωπεί και πωλητές ακινήτων, εναλλασσόμενος μάλιστα σε πολλά από αυτά με τον αδελφό του και επίσης, ν’ αποδέχεται ανάθεση τέτοιας εκπροσώπησης άλλης εταιρείας του Δήμου μας με εισήγηση και υπογραφή του Προέδρου της και πατέρα του.

– να ασκεί Αιτήσεις καθορισμού τιμής μονάδος απαλλοτριωθέντων ακινήτων στα Δικαστήρια, ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, όπως ο νόμος ορίζει, και στη συνέχεια να διεκδικεί δικαστικά το ποσό των ευρώ 500.000 περίπου απ’ τον καταχρεωμένο Δήμο μας ως δήθεν αμοιβή του, με αγωγές του οι οποίες και ασφαλώς απερρίφθησαν από τα Δικαστήρια.

Βεβαίως, η Διοίκηση του Δήμου μας και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, δεν θα υποδείξουν σε κανένα, και στη προκειμένη περίπτωση στον επιστολογράφο σας κ. Σπυρίδωνα Δημ. Βλάχο, εάν θα πρέπει ν’ απευθύνει επιστολές του για καταχώρηση στην φιλόξενη εφημερίδα σας, ανεξάρτητα μάλιστα και του όποιου περιεχομένου τους και των όποιων αναληθειών και ύβρεων περιέχονται σ’ αυτές.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο