Επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη προς γονείς, για την αναστάτωση που έχει προκληθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης στους παιδικούς σταθμούς της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο πρότυπο δίκτυο 14 δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την οποία τους εξηγεί ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στους παιδικούς σταθμούς της πόλης οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την ανανέωση των συμβάσεων, που έληγαν στις 31/12/2010, δεκάδων εργαζομένων που απασχολούνταν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην επιστολή του ενημερώνει τους γονείς για τις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή για την οποία δεν έχει καμία ευθύνη. Παράλληλα, τους διαβεβαιώνει ότι οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και ότι θα καταβληθεί από μέρους της Διοίκησης κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στα παιδιά τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε καλά, στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργεί ένα πρότυπο δίκτυο 14 δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, 5 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 1.000 παιδιά οικογενειών της πόλης μας.

Στους σταθμούς μας, με την αμέριστη στήριξη του προσωπικού που απασχολείται σε αυτούς, είχαμε καταφέρει να προσφέρουμε μέχρι το τέλος του 2010  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σε πολύ χαμηλό κόστος , γεγονός που αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Δυστυχώς όμως, όλα όσα είχαμε καταφέρει μέχρι σήμερα να προσφέρουμε στις οικογένειες της πόλης μας  ανατρέπονται, εξαιτίας της απόφασης της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση να απαγορεύσει την ανανέωση των συμβάσεων που έληγαν στις 31/12/2010, όλων όσων απασχολούνταν στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για το Δήμο Αμαρουσίου και αφορά δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούνταν μέχρι τέλος του προηγούμενου έτους στους παιδικούς μας σταθμούς.

Αν και εγκαίρως είχαμε επισημάνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί εξαιτίας της απαγόρευσης αυτής στη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου με τρεις επιστολές που αποστείλαμε προς τον κ. Γ. Ραγκούση ( Α.Π. 079272 -22/10/2010, Α.Π. 086519- 18/11/2010, Α.Π. 092881 15/12/2010) , δεν μας επιτράπηκε η ανανέωση των συμβάσεων.

Η απαγόρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε από 1/1/2011 στη δυσάρεστη θέση να καλούμαστε να λειτουργήσουμε τους 14 παιδικούς σταθμούς με σημαντικά λιγότερο προσωπικό, χωρίς να ευθυνόμαστε ούτε κατ’ ελάχιστον για την εξέλιξη αυτή.

Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Η οποία εξαιτίας των πιέσεων που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα τελικά θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ως τα μέσα Φεβρουαρίου , με σημαντική καθυστέρηση, στη σύναψη μικρού αριθμού νέων συμβάσεων ετήσιας διάρκειας μέσω των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Με τις συμβάσεις αυτές θα καλύψουμε τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν σήμερα στους παιδικούς σταθμούς.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο Δήμος Αμαρουσίου από την πλευρά του έγκαιρα είχε επισημάνει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς «τα χέρια μας ήταν δεμένα» από τις αποφάσεις άλλων. Επιπλέον θέλουμε να γνωρίζετε ότι πέραν των επιστολών μας και των πιέσεων που ασκήσαμε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, έχουμε  ζητήσει από το 2008 από το ΑΣΕΠ να μας εγκρίνει την έναρξη των διαδικασιών για την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των παιδικών σταθμών. To ΑΣΕΠ ακόμη δεν μας έχει δώσει την έγκριση.

Αγαπητοί γονείς,

θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει καμία ευθύνη. Εμείς απλά καλούμαστε να διαχειρισθούμε τις συνέπειες λαθών και παραλείψεων άλλων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν ακολούθησε το παράδειγμα άλλων Δήμων, που αποφάσισαν να κλείσουν τους παιδικούς τους σταθμούς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αντίθετα, πήραμε τη δύσκολη αλλά και υπεύθυνη απόφαση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έστω και με λιγότερο προσωπικό, προκειμένου να μην αναστατώσουμε τον προγραμματισμό  δεκάδων εργαζόμενων οικογενειών της πόλης μας.

Στην προσπάθεια μας το επόμενο διάστημα να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών των δημοτικών μας παιδικών σταθμών, σας θέλουμε στο πλευρό μας. Πιστεύουμε πως τα παιδιά μας πρέπει να έχουν την καλύτερη φροντίδα, να έχουν τη στοργή και την αγάπη που τους αξίζει, τις ώρες που βρίσκονται μακριά από την οικογένεια τους.

Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι.


Φιλικά

Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο