Επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ζήτημα της ανέγερσης ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος και κλειστού γυμναστηρίου του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης

Print Friendly, PDF & Email

Το ζήτημα της ανέγερσης ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος και  κλειστού γυμναστηρίου που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο & 9ο Λύκειο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου θέτει με επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης προς τον Υπουργό Υγείας και Θρησκευμάτων κο Κων/νο Αρβανιτόπουλο.


Ο κος Πατούλης στην επιστολή του αναφέρεται διεξοδικά στις σοβαρές ελλείψεις του χώρου όπου στεγάζονται σήμερα τα  σχολεία, γεγονός που καθιστούν περισσότερο από αναγκαία την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος, καθώς και στην επιτυχή μακροχρόνια διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου  για την παραχώρηση από την ΚΕΔ οικοπέδου στην Αγία Φιλοθέη προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολείο, ασφαλές και κατάλληλο για την εκπαίδευση των μαθητών.


Παράλληλα, εκφράζει την έκπληξη του προς τον κο Υπουργό, που η Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Ερευνών του Υπουργείου  απέρριψε το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του νέου σχολικού συγκροτήματος που υπέβαλλε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μειώνοντας τον αριθμό των αιθουσών που προβλεπόταν και καταργώντας την πρόβλεψη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, χωρίς καμία επαρκή αιτιολόγηση και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μελλοντικές ανάγκες της περιοχής.   


«Για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου  και τους κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης δεν νοείται νέο σχολείο χωρίς αυτό να διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές τόσο για την εκπαίδευση, όσο και για την άθληση των μαθητών. Για μας τα σχολεία δεν είναι αποθήκες ψυχών, αλλά ολοκληρωμένες μονάδες μάθησης και διαπαιδαγώγησης» σημειώνει ο κος Πατούλης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζητεί την παρέμβαση του κου Υπουργού προς τις υπηρεσίες προκειμένου:
• να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ένταξης προς χρηματοδότηση  της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου
• να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που θα επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία των δύο σχολείων που θα στεγαστούν σε αυτό, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο ικανός αριθμός αιθουσών που θα ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής, μιας περιοχής που αναπτύσσεται οικιστικά και πληθυσμιακά με ραγδαίους ρυθμούς
• Να συμπεριληφθεί στο νέο σχολικό συγκρότημα και το αναγκαίο για την άθληση των μαθητών και τη νεολαία της περιοχής Κλειστό Γυμναστήριο.


 «Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και οι κάτοικοι της Αγίας Φιλοθέης -υπογραμμίζει ο κος Πατούλης- παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού για την περιοχή έργου. Είμαστε αποφασισμένοι, εφόσον δεν ληφθούν υπόψη οι δίκαιες απόψεις μας, να αντιδράσουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Το κάναμε στο παρελθόν με επιτυχία, είμαστε αποφασισμένοι να το επαναλάβουμε και στο μέλλον, αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον των παιδιών μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ειλικρινούς διαλόγου αφού στόχος μας δεν είναι οι άσκοπες αντιπαραθέσεις, αλλά η οριστική επίλυση του προβλήματος και η κατασκευή ενός σύγχρονου σχολείου για τα παιδιά της Αγίας Φιλοθέης


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη σχετική επιστολή. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο