Επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με αφορμή τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε «Πειραματικά»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την απόφαση (ΦΕΚ, 1048 Β’/2022) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον χαρακτηρισμό δημόσιων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ως Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων για το έτος 2022-2023 που επηρεάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, καθώς χαρακτηρίζονται ως «Πειραματικά απέστειλε προς την Υπουργό κα Νίκη Κεραμέως και Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή, την ακόλουθη επιστολή:

 

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με αφορμή την απόφαση (ΦΕΚ, 1048 Β’/2022) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον χαρακτηρισμό δημόσιων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ως Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων για το έτος 2022-2023 που επηρεάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, καθώς χαρακτηρίζονται ως «Πειραματικά» σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Η μετατροπή ενός σχολείου σε Πειραματικό είναι στην κατεύθυνση της αναβάθμισης, αλλά επί της αρχής θεωρούμε πως οποιαδήποτε τέτοια απόφαση που επηρεάζει την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνέχεια διαλόγου και να συνυπολογίζονται οι απόψεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να επίσης να συνεκτιμά την πανδημική κρίση, της οποίας τις συνέπειες υφιστάμεθα ακόμη και η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως τη μαθητική κοινότητα και τις οικογένειές τους.
  2. Συγκεκριμένα όσο αφορά το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το χαρακτηρισμό του σε «Πειραματικό» θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η γειτνίασή του με το 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου και τα όμορα 8ο Δημοτικό Αμαρουσίου και 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου από τα οποία απορροφούνται οι μαθητές της έκτης τάξης στην 1η Γυμνασίου κάθε χρόνο. Υπάρχει ανησυχία σε γονείς των μαθητών διότι αλλάζει σε σημαντικό βαθμό ο προγραμματισμός της φοίτησης των παιδιών στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Συνεπώς προτείνουμε όπως οι μαθητές της έκτης τάξης των ανωτέρω Δημοτικών Σχολείων, εισάγονται στην 1η Γυμνασίου του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου απρόσκοπτα και δίχως κλήρωση.

Είμαστε σίγουροι πως θα λάβετε υπόψη τις προτάσεις μας, θα προβείτε στον απαραίτητο διάλογο και θα διορθώσετε για το συμφέρον μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών την απόφασή σας, η οποία ταυτόχρονα εκτιμούμε πως θα τύχει και της θετικής αποδοχής της κοινωνίας μας.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο