Επιστολή στον πρόεδρο του ΙΓΕ κ. Λ.Καζακόπουλο απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη διοργάνωση αγώνα δρόμου στο Δάσος Συγγρού από εταιρεία αθλητικών ειδών, ύστερα από άδεια που της παραχώρησε το ΙΓΕ έναντι αντιτίμου και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΙΓΕ κ. Λ.Καζακόπουλο. Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς
Πρόεδρο ΙΓΕ
κ. Λεωνίδα Καζακόπουλο

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου για θέματα που αφορούν το Δάσος Συγγρού.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από έντυπα ΜΜΕ της πόλης μας ότι την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Δάσος Συγγρού διοργάνωση αγώνα δρόμου από γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, ύστερα από άδεια που της παραχώρησε το ΙΓΕ κατόπιν αντιτίμου.

Πέρα από το γεγονός ότι μια τέτοια ενέργεια έρχεται σε αντίθεση με τους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού, λόγω του ότι το Δάσος Συγγρού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας, θα θέλαμε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, να μας ενημερώνετε προηγουμένως για τυχόν τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις σας.

Μπορεί ύστερα από την απαράδεκτη απόφαση της πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή να μην μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου μας στο Δ.Σ. του ΙΓΕ, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τη μη ενημέρωσή μας ούτε αναιρεί το γεγονός ότι το 90% του Δάσους Συγγρού βρίσκεται στα όρια μας. Ενώ για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του έχουμε προσφέρει τα τελευταία 4 χρόνια περισσότερους από 30 εργαζόμενους σε 24ώρη βάση.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Σύλλογο  «Φίλοι Δάσους Συγγρού», έχουμε κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές και έχουμε διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικό, περιπολικά, κ.λπ.), στην προσπάθεια αυτή. Αποδεικνύοντας ότι ουσιαστικά είμαστε οι πραγματικοί θεματοφύλακες του Δάσους.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωσή μας για ζητήματα που αφορούν τον πολύτιμο αυτό πνεύμονα πρασίνου, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς μας αλλά και ένδειξη σεβασμού απέναντι στους πολίτες του Αμαρουσίου.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους πολίτες του Αμαρουσίου να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του Δάσους Συγγρού και την ανάδειξή του σε πόλο αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Για να μείνει το Δάσος, για πάντα Δάσος.


Με εκτίμηση,

Γιώργος Ε. Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο