Επιστολή Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στους συναρμόδιους Υπουργούς για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Να επισπευσθεί η υπογραφή των συμβάσεων,  η αποπληρωμή των δεδουλευμένων και να δοθεί παράταση του προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας

 

Στην αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, αναφέρεται στην επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την κα Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης   και τον κ. Γεώργιο Χουλιαράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών εκφράζει την αγωνία του για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των 256 Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας που λειτουργούν στους Δήμους της χώρας, και παρέχουν υπηρεσίες σε 118.000 ωφελούμενους.

Επιπλέον, ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι οι δομές αυτές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.α.), προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ απασχολούν 1.112 νέους επιστήμονες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί να επισπευσθεί η υπογραφή των συμβάσεων, η αποπληρωμή των δεδουλευμένων και να δοθεί παράταση του προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρει:

«Αυτό το πολύτιμο έργο που προσφέρουμε στους αδύναμους συμπολίτες μας, κινδυνεύει να σταματήσει ,καθώς στις 28 Φεβρουαρίου 2017 λήγει η τελευταία παράταση που έχει δοθεί στις Κοινωνικές Δομές. Αποτελεί λοιπόν αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία των κοινωνικών δομών μέχρι την ουσιαστική επανένταξή τους από το νέο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 μέσω των Π.Ε.Π.

Οι Δήμοι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από τη στιγμή που έχουν αναρτηθεί οι αποφάσεις ένταξης των Δομών από τα κατά τόπους Π.Ε.Π. με γοργούς ρυθμούς, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προχωρούν τις διαδικασίες για την έκδοση των τελικών προσκλήσεων που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού. Δυστυχώς, οι διαδικασίες που απαιτούνται είναι χρονοβόρες αλλά και οι Φορείς που εμπλέκονται για την εποπτεία της διαδικασίας και την προέγκριση (Α.Σ.Ε.Π) καθυστερούν στην απάντηση των αιτημάτων μας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον την 1η Μαρτίου 2017 να επαναλειτουργήσουν οι  Κοινωνικές Δομές από το Ε.Σ.Π.Α 2014-2020.

Για τους λόγους αυτούς, καθώς και για το γεγονός ότι έχουν παρατηρηθεί τεράστιες καθυστερήσεις στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας για το διάστημα από 1/11/2016 έως 28/02/2017 ζητούμε:

Α) Να επισπευσθεί η διαδικασία υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, διότι με τις καθυστερήσεις που για ακόμη μια φορά έχουν παρατηρηθεί, οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας παραμένουν απλήρωτοι για 4 και πλέον μήνες και οι φορείς αδυνατούν να αποπληρώσουν λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος.

Β) Την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, έως την πραγματική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π. στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ανωτέρω δομών και η συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών τους στους αδύναμους συμπολίτες μας ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα πρέπει να αποτελεί κοινό μας στόχο».

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο