Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στους συναρμόδιους υπουργούς με αίτημα την αναστολή ποινικής δίωξης για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών δημοτικών επιχειρήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος

 

Το αίτημα να καταρτιστεί άμεσα νομοθετική πρόταση σύμφωνα με την οποία θα δίδεται λύση στο πρόβλημα που αφορά στην αναστολή ποινικής δίωξης για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών δημοτικών επιχειρήσεων, διατυπώνει σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα, ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο, τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έ. Αχτσιόγλου και από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλο, να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί λύση στο σχετικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ελήφθη απόφαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 24/5/2017, όπου και αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυση του ζητήματος.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, «παρά την ατομική γνωμοδότηση 160/2016 του Νομικού Συμβουλίου τους Κράτους, σύμφωνα με την οποία πρέπει να αναστέλλεται μετά τη ρύθμιση και η άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα που προβλέπουν οι διατάξεις του ποινικού νόμου  ο Α.Ν. 86/1967, τα δικαστήρια δεν δέχονται την άποψη αυτή και προβαίνουν σε καταδικαστικές αποφάσεις κατά των αιρετών για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 86/1967».

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αφού αναφέρεται στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει καθώς και στις δυσκολίες ανεύρεσης λύσης, υπογραμμίζει ότι «απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία να προστεθεί διάταξη στην παρ. 2γ του άρθρου 79 του Ν. 4316/2014  προκειμένου να ορίζεται ρητά ότι στους Δήμους και τις Περιφέρειες που υπάγονται στη ρύθμιση αναστέλλεται και η ποινική δίωξη για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 86/1967».

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να υπάρξει συμπλήρωση της διάταξης της παρ. 2γ του άρθρου 79 του Ν. 4316/2014, με ρητή αναφορά ότι με τη ρύθμιση των οφειλών αναστέλλεται και η άσκηση της ποινικής δίωξης που προβλέπεται με τον Αναγκαστικό Νόμο 86/1967.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο