Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου με αίτημα την έκδοση βεβαιώσεων επίσπευσης διαδικασιών μετάταξης πρώην δημοτικών Αστυνομικών από τα καταστήματα κράτησης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η παρέμβασή σας προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας να πράξουν το αυτονόητο και να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος

Στην αναγκαιότητα παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να επισπευθεί η έκδοση συγκεκριμένων βεβαιώσεων που θα επιτρέψουν την μετάταξη πρώην δημοτικών Αστυνομικών από τα καταστήματα κράτησης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με συγκεκριμένο άρθρο του «Κλεισθένη Ι» και μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «έστω και καθυστερημένα,  δίδεται η δυνατότητα, σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που μετατάχθηκαν μετά την κατάργηση της υπηρεσίας τους στα καταστήματα κράτησης, να μεταταχθούν και πάλι σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας Δήμων».

Ωστόσο, όπως έχει διαπιστωθεί μετά από καταγγελίες των ενδιαφερομένων στην ΚΕΔΕ, αυτό δεν έχει καταστεί προς το παρόν εφικτό καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχουν προβεί στην έκδοση βεβαιώσεων που θα αναφέρουν ότι «οι αιτούμενοι μετακίνησης δεν ξεπερνούν το 50% του συνολικού αριθμού απασχολούμενων στην υπηρεσία».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί βρίσκονται σε αναμονή καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης κωλυσιεργούν τη διαδικασία ηθελημένα. 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προσωπικό που αν και είναι εκπαιδευμένο για να ασκεί τα καθήκοντα Δημοτικής Αστυνόμευσης συνεχίζει να εκτελεί χωρίς καμία απολύτως εκπαίδευση καθήκοντα φύλαξης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας!

Ο Γ. Πατούλης σημειώνει ότι μετά από τις σχετικές διαπιστώσεις, θεωρεί  αναγκαία την παρέμβασή του Υπουργού «προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν το αυτονόητο και να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος».

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο