Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ.Πατούλη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου

Print Friendly, PDF & Email

«Καλούμε το κράτος να αντιληφθεί την τεράστια σημασία και συμβολή των Κέντρων Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην προάσπιση της υγείας χιλιάδων πολιτών στους Δήμους και να αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο ανήκει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο λειτουργεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα και στελεχώνεται από 26 ιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων αλλά και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και εξυπηρετεί 5.500 ασθενείς, μηνιαίως.

Ειδικότερα το Κέντρο είναι εξοπλισμένο, μεταξύ άλλων, με ένα νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο, υπερηχοτομογράφο, απινιδωτές, ηλεκτροκαρδιογράφο, καινούριες οθόνες, νέα μηχανήματα για τον ωτορινολαρυγγολόγο και δύο μηχανήματα στο οφθαλμολογικό, σε μία προσπάθεια να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μίας σύγχρονης μονάδας υγείας.

Ο πληθυσμός που καλύπτει το Κέντρο ξεπερνά τις πεντακόσιες χιλιάδες κόσμου και περιλαμβάνει εκτός από την Ραφήνα και το Πικέρμι, περιοχές όπως το Γραμματικό μέχρι και την Παλλήνη.

Ο κ. Πατούλης ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας και ενημερώθηκε από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών, με κυριότερο την απουσία εφημεριών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Κατά την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνού και τη Διευθύντρια του Κέντρου Αντωνία Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη σημερινή μου επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο αποτελεί πραγματικά ένα πρότυπο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας και εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας μεγάλης πληθυσμιακής κοινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αθ. Μαρτίνο ο οποίος με τη σημαντική προσφορά του, ύψους 2 εκ. ευρώ, συνέβαλλε ουσιαστικά, στην αναβάθμιση τόσο της κτιριακής υποδομής όσο και  του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου.

Παρακολούθησα από κοντά το σημαντικό έργο των πολύ έμπειρων ιατρών αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίοι δίνουν καθημερινά, με αυταπάρνηση, τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Ωστόσο είναι άμεση η ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης του Κέντρου με προσωπικό προκειμένου να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του, έτσι ώστε αφενός να αποκτήσει τη δυνατότητα εφημεριών ανακόπτοντας τη ροή ασθενών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα του κέντρου και αφετέρου να αναπτύξει Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, καθώς οι υποδομές του το επιτρέπουν.

Καλούμε το κράτος να αντιληφθεί την τεράστια σημασία και συμβολή των Κέντρων Υγείας στην προάσπιση της υγείας χιλιάδων πολιτών στους Δήμους και να αναλάβει τις ευθύνες του μεριμνώντας, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα ώστε να είμαστε πλήρως ενήμεροι σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου


Στιγμιότυπο 2 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου


Στιγμιότυπο 3 από την επίσκεψη του κ.Πατούλη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο